Nyheter

Proton bygger drömfabriken

Nyheter Proton Engineering satsar stort i Skillingaryd.

Proton ska bygga vad de kallar för "Drömfabriken" i Skillingaryd.

Företaget ska bygga något som de själva beskriver som ”drömfabriken”. Proton Engineerings VD Marcus Malveholm besskriver i ett mejl satsningen.
– Vi investerar i kapacitet, kvalitet och effektivitet för att kunna konkurrera på den internationella marknaden, säger Proton Engineerings VD Marcus Malveholm.

Satsningen innebär en omfattande investering, både när det gäller teknologi och i processen.

Företaget satsar nu i två nya, helautomatiserade robotceller som redan är i drift. Den första cellen är en rörbockningscell med maskiner för bockning, ändformning och montering, där två robotar sköter materialhanteringen maskinerna emellan. Den andra cellen ändformar, pressar, stansar, monterar samt svetsar rören och har hela fyra robotar för materialhantering och svetsning.
– Resultatet är en omfattande kapacitetshöjning och kortade ledtider som matchar konkurrensen på internationell nivå, förklarar Marcus Malveholm.
– Vårt mål är att fortsätta att utveckla verksamheten och stärka vår position på marknaden. Proton Engineering jobbar långsiktigt för att säkerställa de lokala arbetstillfällena, slutar han.

Taggar

Dela