Nyheter

Projektmedel fördelas bland förvaltningar 

Nyheter Kommunstyrelsen har beslutat att fördela avsatta medel för fortsatt arbete med en Hälsosam uppväxt i Värnamo kommun mellan de olika förvaltningarna.

Kommunstyrelsen fördelar projektmedel mellan förvaltningar. Arkivfoto

Kommunstyrelsen har avsatt 700 000 kronor årligen från och med 2021 för fortsatt arbete med Hälsosam uppväxt i Värnamo kommun (HUV). 

För kommunen är barn och ungas uppväxtförhållanden prioriterade och de ser det som en självklart att barn och unga ges möjlighet att ha en hälsosam uppväxtmiljö. Ett arbete de menar ska genomsyra samtliga förvaltningars arbete för att säkerställa att det är lätt att göra rätt i att skapa en hälsosam uppväxtmiljö. I dag genomsyras arbetet för att skapa en hälsosam miljö genom bland annat aktivitet för blivande mammor, kulturförvaltningens arbete, hälsosamma skolmåltider och ökat rörelsefokus i skolan. 

Värnamo kommun har som målsättning att skapa ”Sveriges mest hälsosamma plats att växa upp på” och efter samtal med samtliga förvaltningar står det klart att frågan behöver bli mer levande ute på förvaltningarna. Med anledning av dialogen diskuterade kommunstyrelsen under sitt senaste sammanträde en resursfördelning mellan de olika förvaltningarna för att utveckla arbetet med HUV i verksamheten.

Kommunstyrelsen beslutade att den årliga summan på 700 000 kronor fördelas under 2021 och 2022 på följande sätt: 

– Tekniska utskottet; 350 000 kronor 

– Medborgarnämnden/omsorgsnämnden. 120 000 kronor 

– Servicenämnden: 100 000 kronor 

– Barn- och utbildningsnämnden: 65 000 kronor 

– Kulturnämnden: 25 000 kronor

Samhällsbyggnadsnämnden: 25 000 kronor

– Kommunstyrelsen: 15 000 kronor

Taggar

Dela