Nyheter

Problem med chaufförer som parkerar vid E4:an

Nyheter De senaste dagarna har flera lastbilschaufförer fått böta för att ha parkerat vid E4:an genom kommunerna Vaggeryd - Värnamo.

Det brukar inte vara så ofta som vi får rapport från polisen om böter för just detta men på sistone har det blivit mer vanligt.

– Vi har ändå inte någon riktad insats mot just detta, säger Sofie Johansson som är vikarierande lokalpolisområdeschef i Värnamoregionen.

När det är mycket semestertrafik som just nu patrullerar poliserna extra mycket och får då och då se lastbilar som parkerar intill motorvägen, ofta även vid av- och påfarter.

Det kan syns ofarligt att parkera som lastbilarna gör men det finns faromoment. Det gäller särskilt när de ska köra ut och det kan då hända att andra trafikanter får bromsa in kraftigt och i värsta fall köra in i en lastbil.

Den som parkerar på motorvägen eller vid dess av- och påfarter riskerar böter på 2 000 kronor i böter. Flera som parkerat vid motorvägen den senaste veckan har bötfällts och det kanske får fler att sluta med denna olagliga parkering.

En lastbil som parkerat vid E4:an. Denna upptäckte dock inte polisen.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Problem med chaufförer som parkerar vid E4:an

Det kanske är dags för Transportstyrelsens (eller vilka det är) att ser över reglerna om kör- och vilotider för tror nog inte att dessa transporter parkerar sig så för skojs skull.

Kanske kan planera sin körning så man kommer till en rastplats och inte behöver stå på en motorvägsavfart.

Kommentarsfunktionen är stängd