Nyheter

Premiär för Widerberg i sista fullmäktige

Nyheter I kväll är det sista kommunfullmäktig för det här gänget och Stefan Widerberg (C) tog i ordförandeklubban för första gången 

Stefan Widerberg (C) var kvällens ordförande i fullmäktige

Fullmäktiges ordförande Camilla Rinaldo Miller (KD) hade förhinder i kväll och då fick ersättare Stefan Widerberg (C) träda in, för första gången i den här mandatperioden som då också blev det sista sammanträdet. Det nya kommunfullmäktige inleder sin period med första mötet i oktober. 

– Ni får ha överseende med att jag är ny på stolen, säger Stefan Widerberg (C) och hälsar alla välkomna till kvällens sammanträde. 

In till stadshuset klev Jörgen Skärin (MP) som blir hans sista fullmäktige för den här gången. 

– Ja, för den här gången. Vi kommer tillbaka, hälsar Jörgen vars parti inte fick tillräckligt med röster för att behålla mandatet i kommunfullmäktige. 

Jörgen Skärin (MP) tackade för förtroendet i talarstolen under kommunfullmäktige sista minutrar

– Vi fick inte förtroende av invånarna i kommunen. Men jag önskar att ni fortsätter med er goda ton. Hasta la vista, we will be back, säger Jörgen Skärin (MP).  

– Det här är min sista fullmäktigekväll. Vi försvinner inte från jordens yta och försök att ta med hos de nya att vi behandlar varandra vänligt, även om vi har starka motståndare och åsikter. Det här är demokratins finrum. Uppskatta att man har andra åsikter. Jag tycker det är roligt att vi har annorlunda åsikter. Det här var det snabbaste fullmäktige jag varit med om under mina 20 år, men det var ju inte roligt i och för sig. Jag fortsätter att klipper mig inför varje fullmäktigekväll även om jag inte är här på plats, säger Gottlieb Granberg (M) som sitter kvar som kommunalråd fram till årskiftet och har en stående klipptid sista torsdagen i månaden.

Taggar

Dela


1 reaktion på Premiär för Widerberg i sista fullmäktige

Kommentarsfunktionen är stängd