Nyheter

Positivt bokslut för Värnamo kommun 2017

Nyheter Värnamo kommun gjorde ett rejält överskott för 2017 och landade på ett plus med hela 72,3 miljoner kronor.

Kommunstyrelsens ordförande, Hans-Göran Johansson (C) har tillsammans med kommunchefen Ulf Svensson skrivit ett mycket positvit förord till kommunens bokslut för 2017. Bokslutet ska godkännas av kommunfullmäktige den 26 april.

Därmed förbättrade man den budgeterade summan med 25,6 miljoner kronor.
Detta skriver kommunledningen med anledning av att kommunfullmäktige nästa torsdag ska godkänna kommunens bokslut för 2017.

Kommunstyrelsens ordförande, Hans-Göran Johansson (C) och kommunchefen Ulf Svensson skriver i ett förord till bokslutet att nämndernas driftsbudget på 1,8 miljarder kronor i stort sett hölls.
– Driftsbudgeten hölls så när som på 700 000 kronor, vilket motsvarar ett underskott på 0,04 procent, skriver de i förordet.

Rekordåret 2016 gjorde kommunen investeringar på sammanlagt 213 miljoner kronor. Förra året var också ett år då det investerades mycket, där landade summan på 193 miljoner kronor.
I bokslutet berättas det också om stora satsningar som påbörjades under 2017. Tillsammans med övriga kommuner i GGVV-området startades SÅM, Samverkan, Återvinning och miljö. Även satsningen på bredband via fiber fortsatte och där har kommunen deklarerat ett mål – att bli  den första kommunen i landet som kan erbjuda alla boende denna typ av bredband. Denna satsning ska vara klar innan årsskiftet 2020-2021.

Byggandet av det nya kontaktcentret i kommunhusets foajé påbörjades under 2017 och ska vara klart lagom till årets semester. Kommunens satsning på Campus fortsätter  och Johansson och Svensson konstaterar nöjt att
Campus varit mycket framgångsrik när det gäller att få nya utbildningar till Värnamo.

En annan höjdpunkt för Värnamo kommun under förra året var att kommunen skrev under ett avtal med Sverigeförhandlingen om den planerade höghastighetsbanan.
I förordet riktar de ett stort tack till alla anställda.
De hoppas också att 2018 ska bli lika framgångsrikt som förra året, med ett färdigställande av hela Gummifabriken som pricken över i:et.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Positivt bokslut för Värnamo kommun 2017

Är överskottet tänkt att finansiera färdigställandet och driftunderskottet av gummifabriken eller vad är tanken? Inte konstigt att det går att få ett så pass bra överskott utifrån hur skolan och äldrevården bedrivs.
Som vanligt är det barnen och de stackars äldre och sjuka som får betala priset. Det är ju enklast att slå mot de svaga – eller hur Hans-Göran?

Varför satsar man så hårt på fibernätet på landsbygden? Centerpartistisk idioti?
5G näten är redan på gång och beräknas nå den breda allmänheten 2020-2023. Redan idag fungerar 4G briljant i stora delar av kommunen.
Kommer inte på frågan att installera en fiberkabel från kommunen på tiotusentals kronor. Dessutom är det inget öppet fiber nät. Man blir ju tvungen att välja ett svindyrt abonnemang från Värnamo energi.
Vad är det för slags grej ”att bli första kommun i landet där alla är fiberanslutna” Är det någon slags prestigetävling eller? Låter bara dumdristigt och onödigt kostsamt. Varför finns inga politiker som är begåvade?
Man blir alldeles matt när man läser om Hans-Görans visioner.
Att barnen blir sjuka i trånga och mögliga skolor – det gör inte så mycket. Bara det byggs fiberkabel ut till Maramö så blir det bra!

Känns bra med ett överskott .
Med tanke på alla oss som sliter i Värnamo
Kommuns omsorg.
Det är våra äldre som arbetat och slitit ihop
vår välfärd.
Och byggt vår kommun.
Deras slitna kroppar lever vi på dagligen .

Kommentarsfunktionen är stängd