Nyheter

Poricanen: Jämställdhet skapar trygghet i kommunen

Nyheter Vi har ställt tre frågor till våra ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige inför valet 2022. I en artikelserie presenterar vi ledamöternas tankar om den viktigaste valfrågan, det kommunala vetot och om fortsatt kandidatur kommande mandatperiod.

Khalid Poricanen (S)

Khalid Poricanen (S), ledamot i kommunfullmäktige, svarar: 

Vilken fråga är viktigast för dig i vår kommun?

Den viktigaste frågan för mig i våran kommun är jämställdhet där en trygghet skapas i kommunen. Det gör att allas lika värde hamnar i fokus och det sker en trygg utveckling, inom skolan, omsorgen och på arbetsplatsen. Där invånarna ska känna frihet, framtidstro och trygghet och ingen ska exkluderas eller känna sig utanför.

Det finns de som ifrågasätter det kommunala självstyret, till exempel veto när det gäller vindkraft, vad tycker du om det?

– Det kommunala styret är något som bidrar positivt till demokratin och skapar de bästa förutsättningarna för den enskilda kommunen. 

Kommer du att kandidera för ytterligare en mandatperiod?

– Jag kommer att kandidera för ytterligare en mandatperiod och även engagera mig i valrörelsen. Jag ser en positiv framtidsvision i kommunen och ser fram emot att förhoppningsvis vara med och utveckla den ytterligare en mandatperiod. 

I kommunfullmäktige har under den här mandatperioden följande partier haft antalet mandat:

Centerpartiet 10 mandat
Liberalerna 2 mandat
Kristdemokraterna 5 mandat
Moderaterna 8 mandat
Miljöpartiet 1 mandat
Socialdemokraterna 15 mandat
Sverigedemokraterna 8 mandat
Vänsterpartiet 2 mandat

Taggar

Dela