Nyheter

Polisen söker efter försvunnen man

Nyheter En drygt 40-årig värnamoman har anmälts som försvunnen.

 

Det var vid 12.20-tiden på onsdagen som fick polisen ett samtal från en arbetsgivare som var orolig för en anställd som inte dykt upp på arbetsplatsen, något som inte var likt denne.

– Under ärendets gång har det visat sig att grannar till den försvunne sett honom lämna bostaden i den bil som han använder sig av – en svart Volvo XC70 av nyare årsmodell med ett registreringsnummer som börjar på TEF – på onsdagsmorgonen. Det är i skrivande stund okänt hur han då var klädd, noterar vakthavande polisbefäl Torbjörn Lindqvist.

Vid kontroll av den försvunnes bostad kunde konstateras att han lämnat sin mobiltelefon hemma. I bostaden finns även några katter, som hade god tillgång till mat och vatten.

Polisen har varit i kontakt med anhöriga till den försvunne mannen, vilka inte kunnat lämna några uppgifter om vart han kan ha tagit vägen. Det ska enligt anhöriga inte ha funnits några tecken på att han skall ha mått dåligt eller ha haft några andra anledningar till att dra sig undan.

Polisen har dessutom varit i kontakt med sjukvården i Region Jönköping samt närliggande orter och har kunnat konstatera att han i alla fall inte är under vård i närområdet.

Polisen har även sökt av de vägar som den försvunne brukar ta till sitt arbete i Ljungby, men utan resultat.

– Under torsdagsmorgonen/förmiddagen kommer fortsatta utredningsåtgärder, exempelvis i form av ytterligare informationsinhämtning hos anhöriga, grannar och bekanta till den försvunne samt inre spaning, att ta vid, noterar Torbjörn Lindqvist.

– Eventuella tips eller iakttagelser, t.ex. om någon sett en nyare svart Volvo XC70 stå parkerad på något ovanligt ställe, tas tacksamt emot på telefon 114 14.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *