Nyheter

Polisen körde i 70 – hann ändå inte ikapp a-traktorn

Nyheter Under gårdagskvällen fick polisen i Värnamo syn på en a-traktor som de beslutade sig för att stoppa. Efter en stunds efterföljande fick de stopp på fordonet och nu misstänks en kille i 15-årsåldern för trafikbrott.

Genrebild: David Alin

Det var vid 21-tiden under söndagskvällen som en polispatrull fick syn på två a-traktorer vid en utfart på Silkesvägen. Den ena a-traktorn åkte runt och sladdade och polispatrullen bestämde sig för att stoppa den. Enligt polisens presstalesman Björn Öberg körde patrullen i 70 kilometer i timmen, men hann ändå inte ikapp.

Vid Hovslagarevägen saktade dock a-traktorn ner för en kurva och då kom polisen ikapp och då stannade föraren som är i 15-årsåldern.

Ynglingen är nu misstänkt för trafikbrott. Polisen beslagtog fordonet för en teknisk undersökning och vårdnadshavare är kontaktade.

 

 

Taggar

Dela


7 reaktioner på Polisen körde i 70 – hann ändå inte ikapp a-traktorn

Se till att trianglarna hamnar där dom ska också. Har kommit ikapp flera på 90–100-väg där de lågt placerade skyltarna varit igensnöade och inte synts alls.
De skymmer inte sikten när de sitter över rutan, man ser igenom dem inifrån.

Polisen borde stå på Margretelundsvägen.
Där kör dom tre i bredd i säkert 70 kilometer i timmen.
Man nästan rammar dieselpumpen på Lastbilscentralen.

På min tid trimmade man mopeder, vilket var illa nog. Vad man som outbildad 16-åring kan ställa till med vad som i praktiken är en vanlig bil hastighetsmässigt vågar man inte ens tänka på. Riktigt ordentligt kännbara böter för vårdnadshavare kanske skulle få dem att kontrollera sina barns förehavanden lite bättre?

Heja polisen!
Det finns ett gäng sådana snabba epor på Gröndalsområdet. Livsfarliga! Uppenbart så känner de inte till trafikreglerna heller.

Äntligen börjar polisen inse vad de gör med sina traktorer. Samma sak sker i Bor, där finns det ett par stycken som kör mellan Gällaryd och Bor. När man kommer ikapp dem så syns triangeln. Fattar inte att det inte förbjuds på plats. Böter är inget det är bara en klapp p axeln.

Kommentarsfunktionen är stängd