Nyheter

Pokeramatören möter proffsen

Nyheter I bland är livet nästan precis som i en tv-reklam: Plötslig händer det.

– Jag spelar vanligtvis bara för småpengar, det är en kul hobby. Därför blev jag förvänad när jag fick chansen att spela mot några av de bästa pokerspelarna, berättar Hans Tydell.  [1/3]

På söndag startar den stora turneringen på Pokerstar. com  [2/3]

Hans Thydell får ny chansen att spela poker mot några av världens bästa spelare.  [3/3]

Som för Hans Thydell i Bredaryd.

Till vardags är han en inbiten pokerspelare. På amatörnivå.

Han berättar att han brukar satsa en dollar som mesta. I bland vinner han och förlorar han så är det inga summor att prata om.

Men så plötslig händer det. Häromdagen deltog han i en turnering med väldigt många deltagare. Under spelets gång såg han att fler och fler av hans motspelare försvann ut ut turneringen.

Efter ett tag var han på 25:e plats av 400 spelare. Ännu ett tag senare så låg han tolva och när allt var klart  så hade han klättrat upp till en 6:e plats.

– Det var då det roliga började. Placeringen gjorde att jag på söndag får vara med och spela med de riktigt stora spelarna i en turnering. Vinner man där blir man 40 000 dollar rikare, konstaterar Thydell.

Det som är riktigt spännande är också det faktumet att det är riktigt stora pokerproffsen som är med och spelar i den turneringen.
– Många av dem har varit med i olika tv-program som visar pokermatcher.

Hans strategi på söndag är så klart att hålla sig kvar i turneringen så länge som möjligt. Av 400 spelare  är de 64 bästa pokerspelarna garanterade vinst, där minsta vinsten är 15 000 dollar.

Frågan är då hur han ska lyckas med detta.
– Poker handlar om matte, det gäller att kunna räkna.  Min far var väldigt duktig bridgespelare och han lärde mig att spela kort, fortsätter han.

I poker handlar det ju som bekant att få så bra kort.
– I bland kan man bluffa. Men att bluffa mot de bästa är omöjligt, de genomskådar detta direkt.  Mot dem gäller det helt enkelt bara att få bra kort, berättar pokerspelaren.

Poker på internet är i allra högsta grad en internationell företeelse. Därför är det inte svensk tid som gäller.
Turneringen som han nu får vara med i startar redan klockan 7 på söndag.
– Jag kommer garanterat vara vaken och laddad, slutar Hans Thydell.

Taggar

Dela