Nyheter

Planer för bostadsbygge på parkering ut på samråd

Nyheter Nu får kommuninvånarna tycka till om detaljplanen för de nya bostäderna på ”Hemköpsparkeringen”.

Nu får kommuninvånarna tycka till om detaljplanen för de nya bostäderna på ”Hemköpsparkeringen”. Arkivbild: David Alin

Förslaget till detaljplan för fastigheterna Spjutet och Höken 19 ställs nu ut på samråd. Detaljplanen syftar till att möjliggöra för nya bostäder i centrala Värnamo stad på de nuvarande parkeringsytorna på Höken 13, de södra delarna av Spjutet 1 samt de norra delarna av Höken 19, i folkmun även kallad ”Hemköpsparkeringen”.

För att kunna genomföra detaljplanen måste strandskyddet upphävas inom det västra delområdet, vilket kommunen avser ska ske när planen vinner laga kraft. 

Samrådet pågår från den 12 augusti till och med den 9 september och planhandlingarna finns under samrådstiden utställda i stadshusets foajé och på Värnamo stadsbibliotek och finns även tillgängliga på kommunens hemsida. 

”I detta sammanhang vill vi också uppmana fastighetsägare om medverkan till att informera sina hyresgäster om plansamrådet”, skriver kommunen i samrådskungörelsen.

Taggar

Dela


9 reaktioner på Planer för bostadsbygge på parkering ut på samråd

För oss som bor några mil från Värnamo blir det mer och mer ointressant att åka in till centrum om det inte finns några parkeringar kvar…

När Värnamo får besök av turister då
Kommer klagan:

”Var har vi här att göra?
De har inte ens en parkering så att vi
kan ladda vår bil
Nej aldrig mer en så trist stad som Värnamo”
👋 ”Turistens klagan” 💔

Ja du Erik, du får nog trampa med din cykel upp till Bredasten varje gång du ska handla något sen när man tagit död på centrumhandeln. Det blir de som inte har bil som sedan som kommer få problem när all service försvinner i centrum.
Ett dött centrum med en massa fula höghus är vad denna typ av byggande kommer att leda till.

Mats Dolmesund

För information det går buss upp till Bredasten.
Så Erik behöver inte cykla hela tiden.

Hur mycket politiker/myndighets personer vill att vi inte ska använda bil, så är det tyvärr bara ett otroligt naivt tankesätt av dem, vi är inte där än, inte på många år.

Så samtidigt som man önskar förvandla hela centrum till ett enda bostadsområde, så tränger man bort mycket handel då det blir mindre och mindre lönsamt.

Tror man inte riktigt ser att i sina ambitioner, så kommer man nå en gräns där man helt enkelt tar död på intresset att etablera sig i stan, varken med företag eller att vilja bo där.

Kanske dags att ta några steg tillbaka och även se över helheten, där även bilar fortfarande är en stor del av vår vardag.

Perfekt placering av nya bostäder! Vilket läge med kvällssol över Lagan, Åbroparken och centrum! Bygg mer och utveckla Värnamo stad!

Var ska folk parkera sina bilar när fler och fler parkeringsplatser förvandlas till bostäder? Hemköps kunder till exempel; ska de parkera vid Salutorget och bära tunga matkassar genom hela centrum? Hur ska centrumhandeln (det som finns kvar) kunna överleva utan parkeringar? Ska hela Värnamo centrum förvandlas till bostäder och kontor är det nog dags att ta fram en plan för ett helt nytt centrum i utkanten av stan! Lättillgängliga och gratis parkeringsplatser är nog en förutsättning om centrumhandeln ska överleva!

Ta bussen eller cykeln! Finns även om du kör bil oändliga möjligheter att parkera sin plåtskorv i Värnamo. .

Ja Erik jag förstår att du har inte ens plåtskrov samtidigt behöver du inte vara avundsjuk på oss som har riktiga bilar för dessa vill vi ha parkeringar.

Kommentarsfunktionen är stängd