Nyheter

Per bloggar: Först på med vinterdäcken

Nyheter Har ni tänkt på att det är tre månader till julafton i dag, att vintern närmar sig?

Jag tillhör de lyckliga människorna som nog trivs lika bra med alla årstider, bara det inte är över 30 grader så är allt toppen.

En del retar sig nog lite när jag då och då säger eller skriver: Det är den 24:e i dag, bara si och så många månader kvar till julafton.

I år har jag faktiskt gjort en sak som jag nästan brukar vara sist med. Denna gången i stället bland de första. Redan för ett par veckor sedan åkte vinterdäcken på. Om någon nu undrar så är det som alltid dubbfritt.

Orsaken var inte att jag förväntade mig snö och ishalka utan en punktering på ett av däcken. Det hade varit så kallad pyspunka och det var ju lika bra att de på verkstan bytte alla däcken.

Så nu låter det lite speciellt.

Vän av ordning frågar sig nog nu den 24:e: Är det inte dags att inhandla julklappar också? Nej, så långt går jag inte. Det är en tradition att handla de flesta julklapparna på julafton och det blir nog likadant i år också.

24 september 2017. En dag att minnas och jag tänker på just den 24 september lite extra, dagen då min mor gick bort för nu 14 år sedan. Visst känns det fortfarande sorgsamt men med tiden tänker man i stället på alla ljusa minnen av en fantastisk mor.

Taggar

Dela