Nyheter

Partiordföranden om vändningen: ”Äntligen ett vettigt förslag”

Nyheter Bo Svedberg (S) ställer sig positiv till tekniska förvaltningens nya förslag till var den tillfälliga förskolan i Bredaryd ska byggas. 

Bo Svedberg (S) ställer sig positiv till tekniska förvaltningens nya förslag om placeringen av den tillfälliga förskolan i Bredaryd. Montage: David Alin

I måndags berättade vi att tekniska förvaltningen nu föreslår att den tillfälliga förskolan i Bredaryd byggs i anslutning till Bredaryds idrottsplats. Ett förslag som Bo Svedberg (S), samhällsbyggnadsnämndens andra vice ordförande, ser mycket positivt på.

– Äntligen har det kommit fram ett vettigt förslag! Min grundtanke har hela tiden varit att den ska vara på idrottsplatsen, där den kan hjälpa idrottsklubben och området är ypperligt för barnverksamheten med stora grönytor att vistas på. Jag ser det här som en vinn-vinn-situation för alla i det här området. I det planerade området bor det ganska många äldre. Då är det ju ännu mer positivt att få barn i området, som lyser upp med skratt och glädje. Jag ser jättebra på det hela. 

Även om Bo Svedberg (S) röstade ja till förslaget om att förlägga förskolan på Häggegårdsområdet, vill han dementera sitt stöd till beslutet. 

– Den tidigare tanken om att förlägga förskolan vid idrottsplatsen förkastades när tekniska upptäckte att det fanns kemikalier i marken. Det enda förslaget som fanns på bordet då var på Häggegården. Vi måste skynda på processen, eftersom vi vet att arbetsmiljön inte är bra överhuvudtaget i nuvarande lokaler. Sedan kom det här förslaget, ett mycket bättre förslag, och jag ställer mig till fullo bakom det. Jag ser bara positivt på det. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Partiordföranden om vändningen: ”Äntligen ett vettigt förslag”

Det fanns inga kemikalier i det första förslaget, utan det skulle bli för mycket fyllmassor som skulle gå åt och flyttas vid den platsen som det första förslaget låg för bygge.

Helt rätt Lars

Vi får hoppas att markförhållanderna är bra på det nya förslaget

Kommentarsfunktionen är stängd