Nyheter

Parkeringsplats kan bli lägenheter

Nyheter ”Hemköpsparkeringen” i city kan bli aktuell för bostadsbebyggelse. Kommunen är mitt i ställningstagandet rörande ett planbesked för lägenhetsbyggnation på området.

De fastigheter som är aktuella i ärendet heter formellt Spjutet 1 och Höken 13. De utgör tillsammans det som de flesta Värnamoborna kallar för ”Hemköps-parkeringen”.

Spjutet 1 (den del av parkeringen som ligger närmast Missionskyrkan) ägs av Värnamo kommun. Höken 13 och 19 (där Hemköp ligger) av ett Huskvarnaföretag. De som har begärt planbesked (första steget för att få till en detaljplan som tillåter bostäder) hos kommunen är Erik Larsson Bygg AB från Limmared.

– Vi befinner oss mitt i bedömningsprocessen av projektet och ska ta ställning till om vi ska göra en detaljplan eller inte. Vi har haft en bra dialog med företaget och det är en intressant aktör som har erfarenhet av att driva den här typen av projekt, säger Henrik Storm, planarkitekt på Värnamo kommun.

Enligt byggföretagets begäran handlar det om tre punkthus med lägenheter. Husen kommer att ha sex våningar med bostäder samt en sockelvåning för entréer och parkering.

– De har funderat mycket kring parkeringsbehovet och har kommit fram till en fiffig lösning, där bottenvåningen i husen blir parkeringsvåning med kombinerad entré, säger Henrik Storm.

Värnamo kommun är positiv till initiativet.

– Området finns utpekat i den fördjupade översiktsplanen som intressant för förtätning av centrum, så det är jätteroligt och positivt att få in ett förslag av den här typen, säger Henrik Storm.

Vi har försökt att nå byggföretaget för en kommentar utan att lyckas.

Taggar

Dela


6 reaktioner på Parkeringsplats kan bli lägenheter

De lär väl bli svindyra som vanligt. Många nybyggda lägenheter står tomma för att hyrorna är för dyra.

Sedan löser det knappast några parkeringsproblem då det garanterat enbart blir boende som kommer att komma utnyttja dem. Vi är en landsbygdskommun där många kommer utifrån kommunens mindre orter och behöver parkeringsplatser. (Kollektivtrafiken är ett skämt utanför Värnamos stadsgränser så något annat alternativ än bil är sällan rimligt.)

Och vem ska ha råd att bo i alla lägenheter? Haha… – alltså snälla? Värnamo kommun blir bara mer och mer förstört

Vem åker till Värnamo centrum när det inte finns några parkeringar.
Det är tydligen inte bara Miljöpartiet som tror att folk skall gå till centrum.
Värnamo centrum är till för de som bor där och vi vill inte ha en massa folk utifrån som bara skräpar ner.
Nu åker vi till Växjö.

Viktor jag förstår dig vad du säger men menar du att vi skall parkera bilarna vid Bredasten för att komma till Värnamo centrum.

Helt perfekt för bostäder, miljömässigt bra!
Mindre bilkörning genom att du har allt på promenadavstånd, affärer, resturanger, systembolag , vårdcentral med mera.

Kommentarsfunktionen är stängd