Nyheter

Parkeringshus kan bli verklighet

Nyheter Parkeringshus i Värnamo kan bli verklighet. Det står klart efter kommunstyrelsens sammanträde.

Den 16 september skickade Värnamo City in en skrivelse till kommunen. De skriver att de gläds över att det inom en femårsperiod kommer att uppföras ett betydande antal bostäder i centrumnära läge, men att kommunen måste planera för fler parkeringsplatser i centrum.

”För att bibehålla och dessutom klara en eventuell ökad tillströmning av besökare till vår stadskärna är det av största vikt att parkeringshus snarast planeras och uppförs i ett centrumläge. Risken är annars överhängande att handeln kommer att påverkas i fel riktning med ett mindre antal besökare som följd. Vi anser att politiska beslut bör tas omgående så att ett detaljplanearbete kan startas för ett parkeringshus”, skriver Värnamo City.

På dagens kommunstyrelsemöte diskuterades ärendet. Kommunstyrelsen beslutade sig för att skicka ärendet vidare till budgetberedningen inför 2022.

– Frågan ska behandlas under våren 2021. Det finns sedan länge en budgetpost på 50-55 miljoner kronor avsedda för 2023-2024. Sedan får vi ställa oss frågan; är det bäst att göra ett parkeringshus eller parkeringsgarage, och vad är den mest optimala platsen? Vi ska göra en utredning av ärendet, säger kommunstyrelsens ordförande Hans-Göran Johansson (C).

Taggar

Dela


Läs mer

Så tänker Värnamo City om parkeringshus

3 reaktioner på Parkeringshus kan bli verklighet

Bygg ett parkeringshus på Åhlensparkeringen så slipper vi allt trafikkaos när det är marknad, karneval och andra festligheter som lockar folk från övriga orter i kommunen.

Kommentarsfunktionen är stängd