Nyheter

Parhus på gång i Åminne

Nyheter Gruppbyggda parhus i Åminne kan snart bli verklighet. Det står klart efter torsdagens kommunfullmäktige.

Nässjöbaserade bostadsbolaget SH i Smålands har ingått ett markanvisningsavtal med kommunen. Exploatören har för avsikt att uppföra gruppbyggda parhus i enlighet med gällande detaljplan.  [1/2]

Nässjöbaserade bostadsbolaget SH i Smålands har ingått ett markanvisningsavtal med kommunen. Exploatören har för avsikt att uppföra gruppbyggda parhus i enlighet med gällande detaljplan.  [2/2]

Värnamo kommun äger fastigheten Värnamo Helmershus 6:7, belägen i Åminne.

Nässjöbaserade bostadsbolaget SH i Småland AB har mot kommunen uttryckt ett önskemål om att teckna ett markanvisningsavtal för att reglera ett framtida förvärv. Bolaget har för avsikt att uppföra gruppbyggda parhus på fastigheten, i enlighet med gällande detaljplan.

Avtalet reglerar förutsättningarna och parternas ansvar inför varandra i den kommande exploateringsprocessen. Markanvisningen återgår den 31 januari 2022 i det fall att exploatören inte undertecknat ett köpekontrakt i enlighet med och som en följd av detta markanvisningsavtal. Köpeskillingen kommer att uppgå till 1, 4 miljoner kronor.

På kommunfullmäktige diskuterades markanvisningsavtalet. De beslutade att godkänna markanvisningsavtalet med SH i Småland AB samt att ge kommunstyrelsen i uppdrag att i enlighet med markanvisningsavtalet teckna köpeavtal och reglera andra genomförandefrågor med bolaget.

Taggar

Dela