Nyheter

Oppositions budget vann

Oppositions budget vann

Nyheter Under sena onsdagskvällen röstade regionfullmäktige igenom oppositionspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiets förslag till budget för 2018 med flerårsplan 2019–2020 för Region Jönköpings län. Beslutet skedde med stöd av Vänsterpartiet.

Carina Ödebrink (S)

– Det känns oerhört skönt att vi kan satsa på välfärden och att den ambition vi har med den rödgröna regeringen nu kan komma länsinvånarna till del. Nu förväntar vi oss att borgarna ställer sina platser till förfogande, säger regionråd Carina Ödebrink (S).

 – Det visar på att vi fått stöd för en mer jämlik budget för länsinvånarna. En rödgrön budget kommer göra skillnad för invånarna där vi investerar i sjukvården och regional utveckling, säger Marcus Eskdahl (S).

 – Vi har ett väldigt gott samarbete hos de rödgröna partierna och samsyn i många frågor. Detta känns som en stor framgång för vår politik och för länets sjukvård, säger Sibylla Jämting (MP), gruppledare.

 – Detta tydliggör Moderaternas kapitala misslyckande i lederskapsfrågan. Vänsterpartiet gick till votering med en egen budget, men alla dagar i veckan ser vi det som positivt att en rödgrön budget vinner istället för en borgerlig, säger Mikael Ekvall (V), gruppledare.

Taggar

Dela