Nyheter

Öppnar möjligheter för kontanter på banken

Nyheter Hoppet om att bankerna ska böra ta emot och lämna ut kontanter igen är inte helt ute än.

Riksdagsledmoten Peter Persson (S) har skrivit motioner om att bankerna ska börja med kontanter igen. Här en bild från årets 1:a majtal i Värnamo.

S-riksdagsledamoten Peter Persson har under en längre tid arbetat för att bankerna åter ska börja hantera kontanter igen.
Detta har bland annat resulterat i motioner i ämnet.
Nu verkar det som hans strävan har gett resultat.

I ett delbetänkande till riksbanksutredningen som presenterades i dag föreslås nämligen  att banker som har affärer över en viss volym även ska hantera kontanter.
– Jag blev väldigt glad när jag läste delbetänkandet. Vi behöver också kontanter! Jag har länge, genom bland annat motioner till riksdagen, drivit på för att bankerna ska ha ett ansvar för att även hantera kontanter, säger  Peter Persson.

– Jag tillhör dem som reagerat mot att kontanthanteringen håller på att försvinna från samhället. Det är många äldre som är bekymrade, men också föreningar som inte kan växla in sina kaffekassor. I framtiden är naturligtvis elektroniska betalningsmetoder att föredra, men vi måste ta hänsyn till den verklighet som finns, säger Peter Persson.
Han hoppas nu att en (S)-ledd regering skriver en proposition utifrån riksbanksutredningen efter valet som trycker på bankernas ansvar att hantera kontanter.

Taggar

2 reaktioner på Öppnar möjligheter för kontanter på banken

Varför ska inte äldre människor komma in i matchen och använda kort och swish?

De är gamla, inte efterblivna.

Nä, absolut inte…

Men vänta en uns te, tills du själv bliver gammal, och du skall tala sen..

Huruvida snabbheten i samhället har förändrats, och du skall swish dina penningar stålar … i ett naffs..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *