Nyheter

Olles sommarprojekt – renoverade sin egna båt

Nyheter Ett annorlunda sommarprojekt blev det för 13-årige Olle Fredriksson från Vällersten. ”Jag ville ha en båt jag kunde åka runt med”, säger 13-åringen.

Olles sommarlovsprojekt blev att totalrenovera sin nyinköpta båt  [1/4]

Allt är nytt och fräscht på båten  [2/4]

Olle Fredriksson sjösatte sin båt för några veckor sedan. Nu finns han vid hamnen i Hillerstorp  [3/4]

Varje dag har jag jobbat med att renovera båten  [4/4]

När sommarlovet startade hittades objekten på Blocket och resan gick till Bor för att hämta sommarlovsprojektet. Vi träffade Olle med mamma Catarina och pappa Anders vid hamnen i Hillerstorp, där den nyrenoverade båten lagts i. 

– Jag ville ha en båt jag kunde åka runt med och sova i. Jag hittade båten på Blocket i början av juni och köpte den för mina sparpengar. Båten hann nog knappt hem innan jag började renovera den, berättar Olle när vi träffar honom i Hillerstorp. 

Båten, som Olle har renoverat, är nog närmare 50 år och det var länge sedan båten var i sjön.

– Jag har röjt undan allt det gamla. Satt dit lysen, målat, monterat en cigarettändare så att jag kan ladda mobilen samtidigt som jag är ute på sjön, ekolod är monterat och högtalare förstås. Jag har gjort plats för en madrass i mitten så jag kan sova över i båten. Jag har gjort ny instrumentpanel och ledbelysning. Egentligen har jag nog totalrenoverat allt när jag tänker efter, rutorna och bågarna är nya. Det här är ett drömprojekt. Jag har jobbat varje dag med att restaurera båten. Hur många timmar jag lagt ned vet jag inte, berättar Olle. 

Det fanns ingen plats över till Olle och hans båt vid hamnen i Hillerstorp, men båten ligger i sjön och resorna har redan påbörjats. 

– Vi sjösatte båten för första gången vid Näsudden och nu är vi här i hamnen i Hillerstorp. Jag körde upp i Mosjön som ligger i Marieholm. Man får köra sakta och planera väl här i kanalen. Det tog ungefär en timma upp till Marieholm och att sjösätta båten var det roligaste. Det jobbigaste var nog att byta dynor, där fick jag hjälp av mamma och pappa. Elen har pappa hjälpt till med och sedan lite med motorn, men jag har lackat den. Nu vet jag vad en popnit är för något, berättar Olle. 

Mamma Catarina Hultman berättar; 

– Kul att han har ett intresse. Vi hade kanske tänkt att han skulle börja med sitt båtprojekt till hösten, men så blev det inte. Klockan har ställts på åtta varje morgon för att gå ut och fixa med båten. Han ser inga problem och det är väldigt roligt att Olle har ett sådant engagemang, menar mamma Catarina. 

– Det är populärt att ha båt och vi har sökt båtplats både i Åminne och Tånnö utan framgång. Här i Hillerstorp finns ingen båtplats heller. Synd, för det är ett bra ställe här, toalett finns, kiosk och mat på campingen vid Flatenbadet, så här trivs Olle fint, säger pappa Anders Fredriksson. 

Vad blir nästa projekt undrar vi?

– Jag hade egentligen velat ha en större motor till båten…, avrundar 13-årige Olle Fredriksson som under sitt sommarlov renoverat sin alldeles egna båt och som just nu syns till mellan Flaten och Hillerstorp.

Innan renovering. Foto: Familjen Hultman/Fredriksson  [1/5]

Innan renovering. Foto: Familjen Hultman/Fredriksson  [2/5]

Innan renovering. Foto: Familjen Hultman/Fredriksson  [3/5]

Innan renovering. Foto: Familjen Hultman/Fredriksson  [4/5]

Innan renovering. Foto: Familjen Hultman/Fredriksson  [5/5]

Taggar

Dela


1 reaktion på Olles sommarprojekt – renoverade sin egna båt

Kommentarsfunktionen är stängd