Nyheter

Nygammal ismaskin till Rydaholm

Nyheter Talavidshallen i Rydaholm får köpa begagnad ismaskin efter godkänd omfördelning av kommunfullmäktiges investeringsbudget

Arkivfoto

I budgeten 2019 fanns det avsatt 600 000 kronor för inköp av en ny ismaskin till Talavidshallen i Rydaholm. Kommunfullmäktige beslutade under hösten att använda 280 000 kronor av dessa för att medfinansiera satsningarna i ”Sommar i Alandsrydsbacken”, vilket gjorde att investeringen i en ny ismaskin sköts på framtiden. Nu finns möjligheter att köpa en begagnad men nyrenoverad ismaskin för 500 000 kronor. Omfördelningen av investeringsmedel mellan budgetposterna gjordes under kommunfullmäktige, då det finns pengar över som var budgeterat till gräsklipparen till Finnvedsvallen.

– Bifall till kommunstyrelsens förslag är bäst att säga först. Så här är det. Hade man hittat ismaskinen innan så hade det här inte varit några problem, jag ska försöka att berätta så ni förstår, men vi omfördelar medlen mellan olika projekt, så vi kan köpa ismaskinen, säger Gottlieb Granberg (M).

Kommunfullmäktige beslutade att omfördela medlen från gräsklippare till ismaskin.

Taggar

Dela