Nyheter

Nya restriktioner på sjukhuset

Nyheter Idag införs åter besöksrestriktioner på Värnamo sjukhus med anledning av covid -19

Den 1 oktober blev det möjligt för anhöriga och närstående att besöka patienter som vårdas på länets sjukhus efter att besöksrestriktioner gällt sedan den 13 mars. När nu smittspridningen snabbt har förändrats i samhället återinför Region Jönköpings län besöksrestriktioner på Värnamo sjukhus. Besöksrestriktioner gäller från och med idag 20 oktober och tillsvidare.

– Värnamo kommun har just nu flest bekräftade fall per 10 000 invånare i Sverige och vi vårdar nu flera patienter med covid-19 på Värnamo sjukhus. Det är av största vikt att vi begränsar smittspridningen på alla sätt vi kan, säger Malin Bengnér, smittskyddsläkare.

Genom besöksrestriktioner på sjukhuset skyddas de patienter som är särskilt infektionskänsliga och utsatta. Besöksrestriktionerna är en avvägning mellan risken för spridning av coronavirus och den betydelse det har för sjukhusvårdade patienter att kunna ta emot besök.

– Det är av omtanke av patienterna som vi nu åter inför besöksrestriktioner på Värnamo sjukhus. Vi är förberedda inom vården att snabbt analysera och agera på den information vi har och därför gör vi nu denna åtgärd i den del av länet där smittan just nu är störst utbredd. Vi får avvakta och se om det framöver även kan bli aktuellt på Länssjukhuset Ryhov och Höglandssjukhuset i Eksjö, säger Mats Bojestig, hälso- och sjukvårdsdirektör.

I de fall det finns särskilda skäl för att besöka en patient kan tillstånd ges av verksamhetsansvarig. Då ska avdelningen där patienten är inlagd kontaktas. För förlossningsavdelning och BB gäller som vanligt särskilda rutiner. Kontaktinformation till kliniker och avdelningar finns på 1177.se.

– Jag vill uppmana alla invånare i hela Jönköpings län att fortsätta följa rekommendationer och hålla avstånd och stanna hemma om du är sjuk, även om du bara har milda symtom, så att vi tillsammans hjälps åt att minska smittspridningen, säger Mats Bojestig.

Taggar

Dela