Nyheter

Nya p-möjligheter utanför kommunhuset

Nyheter En översyn av parkeringsplatserna utanför kommunhuset håller på att göras. Enligt ett förslag ska övergångsstället närmast entrén till kommunhuset tas bort.

Lagmansgatan blev enkelriktad i smaband med att Kvarteret Duvan byggdes.

På så vis kommer det att kunna skapas 2–3 nya parkeringsplatser längs Storgatan. Enligt förslaget från aamhällsbyggnadsförvaltningen kommer fem parkeringsplatser vara reserverade för besökande på kommunhuset. En av dessa ska vara en handikapparkering. Dessutom föreslås det att parkeringen ska gälla en timme, i stället för tio minuter som gäller i dag.
År 2020 firar Värnamo kommun 100 år. Därför vill kommunen inte göra några större förändringar av Kyrktorget, utanför tingshuset.
I motiveringen heter det bland annat att Kyrktorget är en viktig allmän plats som historiskt har en stor betydelse för staden.

Lagmansgatan blev i och med byggande av kvarteret Duvan enkelriktad. Parkeringsförbudet ska enligt förslaget fortsätta gälla där.

Taggar

Dela


1 reaktion på Nya p-möjligheter utanför kommunhuset

Va bra kanon 2-3 nya p.platser då kan ju Niveka få tillstånd att förtäta centrum med hyresfastigheter på tomten mellan Storgatan-Tånnögatan och Lagmansgatan det är ju mest kommunalanställda som parkerar där. Jag tycker de skall föregå med gott exempel och åka buss i stället. Då kan ju parkeringen bakom Tre Liljor vara kvar allt för att hjälpa Centrumhandeln med nära parkering. En som tycker.

Kommentarsfunktionen är stängd