Nyheter

Nya lägenheter i Bredaryd 

Nyheter Klockaregårdsvägen i Bredaryd får tillskott av åtta nya lägenheter. Det står klart efter samhällsbyggnadsnämndens sammanträde.

Klockaregårdsvägen i Bredaryd får tillskott av åtta nya lägenheter. Det står klart efter samhällsbyggnadsnämndens sammanträde. Ritning: Samhällsbyggnadsförvaltningen  [1/2]

Det handlar om två huskroppar med fyra lägenheter om 68 kvadratmeters yta per huskropp. Ritning: AJ  [2/2]

Tidigare under året skickade det Nackabaserade bolaget Svenshults Fastigheter AB in en ansökan om bygglov för nybyggnad av flerbostadshus om två våningar samt rivning på fastigheten Bredaryd 4:51 på Klockaregårdsvägen i centrala Bredaryd. Förslaget innebär nybyggnad av flerbostadshus om två våningar och till en byggnadsarea om totalt cirka 362 kvadratmeter, flerbostadshusen utgörs av två huskroppar med fyra lägenheter om cirka 68 kvadratmeters yta per huskropp. Vidare innebär även förslaget iordningställande av utemiljö samt byggande av nio nya parkeringsplatser och parkering för cyklar. 

Samhällsbyggnadsnämndens analys visade att fastigheten ligger inom ett område vars detaljplan är avsett för bostäder och handel, där byggnader får vara max två våningar höga och att den största sammanlagda byggnadsarean får uppgå till 900 kvadratmeter. Analysen visade att förslaget överensstämmer med gällande detaljplan och beslutade att bevilja Svenshults Fastigheter AB:s ansökan. Ett beslut som innebär att Bredaryd begåvas med åtta nya lägenheter.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Nya lägenheter i Bredaryd 

En liten detalj bara, undrar om arkitekten tagit hänsyn till att faktiskt få in möbler på övre våningsplan? Trappor plus räcken ser ut att inte vara optimala där?

Antar träbyggnader, vilket i så fall är klokt och likaså om det är förfabricerade byggnader då både kostnad och miljöpåverkan reduceras betydligt.

Kommentarsfunktionen är stängd