Nyheter

Nya beslut av kommunstyrelsen

Nyheter I dag sammanträdde kommunstyrelsen i Värnamo.

– Vi vill att byggandet kring Prostsjön ska börja och beslutade för att en detaljplan ska färdigställas över området, berättade kommunstyrelsens ordförnade, Hans-Göran-Johansson

Som första punkt på dagordningen diskuterades kommunens plan för miljöarbete. En tidsödande plan, där de olika nämnderna ska tycka till. Nu visade sig att nämnderna inte hunnit med detta arbete. Remisstiden för nämnderna förlängdes därför till den 20 april.

En annan fråga som kom upp på dagordningen handlade om ett medborgarförslag. Enligt förslaget ska alla som omfattas av LSS-lagen få tillgång till gratis bad i sporthallen. Spännande förslag tyckte kommunstyrelsen och bollade frågan vidare till omsorgsnämnden.

– Nu får omsorgsnämnden tycka till om förslaget, eftersom det är den nämnden som kommer att få finansiera det hela om förslaget går igenom, berättade kommunstyrelsens ordförande, Hans-Göran Johansson (C).

En annan fråga som diskuterades på mötet är kommunens policy när det gäller matlagning och måltider. Värnamo kommun har i dagsläget 48 tillagningskök.

– Vi beslutade att maten i så stor utsträckning som det är möjligt ska tillagas där den sedan ska ätas. – Nu är det inte möjligt att göra detta på alla ställen, konstaterade Johansson. Det beslutades också vilka prioriteringar som ska göras när det gäller inköp av mat. I första hand ska maten komma från Sverige, i andra hand ska maten vara närproducerad och i tredje hand vara ekologisk, beslutade kommunstyrelsen.

En stor fråga var den kommunala tilläggsbudgeten. Där beslutades att kostnaderna för de projekt som påbörjades men inte färdigställdes av kommunen under 2018 ska ska lyftas över till 2019 års budget. Sammanlagt handlade det om väldigt mycket pengar, nämligen 240 miljoner kronor som nu flyttades över till årets budget.

Politikerna, främst inom de partier som ingick i Alliansen vill nu komma till skott med byggplanerna kring Prostsjön.

– Vi beslutade att det ska färdigställas en detaljplan över området så att det kan börja byggas där.

– Det kommer att bli privata byggen av bostadsrätter, Finnvedsbostäder kommer kanske bygga där. Dessutom kommer det att kunna byggas villor i området, avrundar Johansson.

Nu ska en detaljplan färdigställas över området kring Prostsjön.

Taggar

Dela


6 reaktioner på Nya beslut av kommunstyrelsen

Ja tänk er ett moskébygge i Maramö! Det skulle kunna bli fantastiskt vackert. En rejäl minaret som skulle få böneutropet att eka över nejderna. En så kallad ”Lant-Moske”. I anslutning skulle man även kunna erbjuda närproducerat halal-kött från de lokala bönnerna. Halal-gårdsbutiker helt enkelt!
Allt i anda med Centerpartiets drömmar och visioner. Vi skulle då få en mycket livskraftig landsbygd. H-G skulle älska det! Full fart FJAMÅT!

Fel i artikeln.
Är inte runt Prostsjön .
Är tydligen i Ljuseveka det gäller.

”Svarta-hålet” representanten H-G har talat.
Är det inte bättre att man skövlar lite skog i Maramö och bygger där istället? Där skulle man för övrigt även kunna förlägga Värnamos första Moské. Det skulle kunna bli jättefint i den lantliga miljön, det är ju ändå relativt nära stan så man skulle då även kunna förlägga en el-buss linje ut dit.
Vad säger ”allas vår” Hans-Göran om detta?

Kommentarsfunktionen är stängd