Nyheter

Ny utbildning i sikte för Campus Värnamo

Nyheter Campus i Värnamo kan komma att ansöka om ännu en ny utbildning. Men exakt vad den utbildningen kommer heta och leda till är inte offentligt än så länge.

Helene Pettersson (S), Niclas Stensson, utvecklingschef Campus Värnamo, Ulla Gradeen, (S) samt verksaqmhetschefen på Campus, Enikö Olsson.  [1/4]

Campus valspråk.  [2/4]

– Vi kommer att ansöka om en nybutbildning, avslöjade Stensson.  [3/4]

– Campus arbetar tätt tillsammans med nöäringslivet för att tillgodose deras behov av utbildningar, sa Enikö Olsson.  [4/4]

– Men vi kan väl säga att utbildningen handlar om inköp, berättar Niclas Stensson som bland annat arbetar med utvecklingsfrågor på Campus.

Han berättade detta på torsdagen när Campus Värnamo hade besök av den socialdemokratiska riksdagsledamoten Helene Pettersson och hennes partikamrat, oppositionsråden Ulla Gradeen (S).
Niclas Stensson och verksamhetschefen Enikö Olsson tog under ett par timmar emot och visade upp Campus för Socialdemokraterna. Bakgrunden till besöket var att Helene Pettersson och hennes partikamrater bestämt sig för att lägga extra fokus denna veckan på skola och utbildning.
–  Nu har ju skolorna haft lov, men vi har koncentrerat oss bland annat på SFI och högskolorna, berättade Pettersson..
Under dagen hade hon bland annat besökt Fenix Kunskapscenter i Vaggeryd och eftermiddagen avsattes till Campus Värnamo.

Hon fick bland annat en inblick i hur Campus arbetar. Både när det gäller rekrytering av elever, lärare samt hur Campus arbetar med att hela tiden ligga in framkanten när det gäller att ansöka om nya utbildningar.
Enikö Olsson berättade att de senaste utbildningarna som är aktuella i Värnamo är webbutveckare, verktygstekniker och fastighetsingenjörer.
Niclas Stensson berättade då att det just nu finns ett enormt behov av att utbilda webbutvecklare.
– Ett 20-tal företag sa att de kunde anställa 350 webbutvecklare, vi har bara plats för att utbilda 20 stycken, berättade Stensson..
Han avslöjade också att det finns kapacitet att utöka verksamheten på Campus och att Campus kan komma att ansöka om nya utbildningar.
Niclas Stensson ville i nuläget inte berätta om vilka dessa utbildningar kan vara, men avslöjade att det kan bli en utbildning som handlar om inköp.

– Get to work” är Campus motto, vi ska arbeta nära, konkret och professionellt, fortsatte Enikö Olsson.
Hon och Niclas Stensson berättade sedan att Campus Värnamo har ett kontaktnät när det gäller utbildningar, som täcker hela GGVV-området.
– Man kan säga att kontaktnätet sträcker sig 7 till 10 mil från Värnamo, även ner mot Växjö, förklarade hon.
Campus Värnamo prioriterar samarbetet med det regionala och lokala näringslivet.
– Campus Värnamo har fått respekt bland näringslivet eftersom Campus är fokuserat på att tillgodose det lokala näringslivets behov av utbildningar, berättade Enikö Olsson för den socialdemokratiska delegationen.
Under eftermiddagen fick Helene Pettersson och Ulla Gradeen också tillfälle att träffa och prata med elever på Campus Värnamo.

Taggar

Dela