Kultur

Ny stadsvandring på plats

Ny stadsvandring på plats

Kultur Idag har Värnamo blivit en ny stadshistorisk vandring rikare.

Pinnapå är namnet på den nya stadsvandringen som går igenom Värnamo centrum. Hela rundan är fem kilometer lång och består av 12 skyltplatser. Vandringen är en del av Värnamos 100-årsjubileum och ett samarbete mellan Historiska sällskapet Gamla Wernamo, Värnamo hembygdsförening och Värnamo kommun.

– Tanken är att rundan inleds vid Gummifabriken och att man sedan beger sig ut på stan. Vi inleder med lokalhistoria och sedan kommer lokalhistoriken till vandrarna, säger Lars Alkner, kulturchef på Värnamo kommun.

Skyltarna är designade av Gro Knutsen, med inspiration från pinnstolen.

– Pinnstolstillverkningen är ju ett kulturarv för Värnamo, men jag ser inte så mycket pinnstolar i samhället idag. Det roligaste med de här skyltarna är att ett ben på varje stol har olika former, vilket gör att tillsammans ser det ut som stolarna rör på sig. Därav namnet Pinnapå, eftersom stolarna associerar till att du ska röra på dig, säger Knutsen.

Den officiella invigningen sker senare i september då vissa av skyltarna är bemannade av personer som kan berätta lite mer.

Bodil Swensson, Marta Blomberg, Arne Atterling, Lars Alkner, Peter Andersson, Gro Knutsen och Bosse Crantz är glada över att den tolfte och sista skylten sitter på plats.

Dela


4 reaktioner på Ny stadsvandring på plats

Kommentarsfunktionen är stängd