Nyheter

Ny e-handelsportal öppnad i Värnamo

Ny e-handelsportal öppnad i Värnamo

Nyheter Fler aktiviteter på Flanaden under Värnamodagarna.

Backluckeloppis på Storgatsbacken och en ännu häftigare modevisning. Det var några av de idéer som kom upp i luften när Värnamo Handel i kväll höll sitt halvårsmöte på Cafe Kafferepet.
Värnamo Handel med ordförande Carl Schrewelius i spetsen hade nämligen bjudit in Alexandra Pepin till sitt möte. Alexandra har arbetat som projektledare för Värnamodagarna och kommer att göra så nästa år också.
– Då firar Värnamodagarna, så då måste vi hitta på något extra, sa Pepin. Hon efterlyste idéer och även frivilliga köpmän som kan tänka sig att komma med idéer och hjälpa till med att förbereda Värnamodagarna 2017.

Flera idéer kom också fram under kvällen. En var att Flanadentorget och Storgatsbacken skulle bli mer inkluderat i Värnamodagarna. De senaste åren har exempelvis Flanadentorget mest använts som uppställningsplats åt marknadsknallar under Värnamodagarna. Även köpmännen längs Storgatsbacken har kommit lite i skymundan under de sex dagar långa festligheterna. Många talade sig varma för att behålla matprofileringen som har präglat Värnamodagarna. Ett stort tält där stadens köpmän går samman och marknadsför sig och även har försäljning var en annan tanke som kom upp. Lika så att det skulle ges tillfälle för Värnamoborna att ha en loppisförsäljning.

En annan gäst som hade mycket att tala om under kvällen var Anders Wallin från Värnamo City.

Han gav en tillbakablick på föreningens verksamhet under det gångna året. Han påminde också om att det snart är dags att dra igång julhandeln.

Anders Wallin presenterade också resultatet på en enkätundersökning som han gjort.

– Många har inte bestämt sig än hur och var de ska spendera sina pengar till julhandeln.

– Det är nu vi har möjlighet att påverka Värnamoborna så att de handlar i Värnamo i stället för i Jönköping eller nånannanstans.

– Dessutom är det ju miljövänligare också, ansåg Wallin.

Han presenterade också en nyhet.

– Just nu, i kväll ska vi som andra kommun i landet öppna en gemensam e-handelsportal som hete Värnamohandel.com

– I nuläget är det sju företag i Värnamo som är med. Men jag hoppas att fler kommer att ansluta sig, sa Anders Wallin.

Taggar

Dela