Nyheter

Ny bänk på gång

Nyheter Bänkarnas stads-projektet är på väg växa ytterligare.

I höstas avtäcktes bänken ”Equilibrium”, skapad av Charlotte Gyllenhammar och donerad av Värnamoparet Bengt och Gunnel Liljedahl. Inom kort får bänken sällskap.

I höstas avtäcktes bänken ”Equilibrium”, skapad av Charlotte Gyllenhammar och donerad av Värnamoparet Bengt och Gunnel Liljedahl. Inom kort får bänken sällskap. Det står klart efter att kulturnämnden på sitt senaste sammanträde diskuterade projektet. Kulturförvaltningen presenterade en skiss över en bänk som en donator vill donera och planen är att bänken invigs våren 2023.

Kulturnämnden beslutade att godkänna donationen, att uppdra kulturförvaltningen att teckna donationsavtal med donator samt att uppdra åt kulturförvaltningen att efter att donationsavtal tecknats även teckna genomförandeavtal med konstnären.

Taggar

Dela


1 reaktion på Ny bänk på gång

Hoppas även att man gör något åt de vanliga bänkarna runt Osuddenrundan, dvs de bänkar man kan sitta på vilka har ryggstöd.
Dessa var både skitiga och helt igenvuxna med långt gräs runt om. Gick inte att använda.
De snackas mycket kring dessa konstprojekt. Men att ta hand om de bänkar som redan finns det har man glömt bort. Pinsamt!

Kommentarsfunktionen är stängd