Nyheter

Nu skyltar kommunen om

Nyheter Den segdragna frågan om nya välkomstskyltar vid E 4:ans båda infarter  har nu resulterat i att skyltarna är på plats.

Nu finns två digitala informationsskyltar utmed E4:an – en i södergående riktning och en i norrgående riktning. Primära syftet med skyltarna är att marknadsföra Värnamo som en attraktiv plats och stärka varumärket Värnamo såväl som plats och som kommun.

Skyltarnas budskap kommer att rikta sig till genomresande, besökare och invånare. Riktlinjer för vilken typ av budskap som ska finnas på skyltarna finns framtagna och det är  kommunikatörerna på kommunledningsförvaltningen som har huvudansvar för budskapens innehåll, prioritering av budskap samt att budskapen uppdateras.

– Budskapen kan komma att handla om större evenemang som äger rum i Värnamo kommun, större kulturpresentationer, samhällsinformation eller  – vid behov  – krisinformation med mera, uppger kommuninkatören Annette Petersson.

Den kommande veckan kommer en fast bild finnas publicerad på skyltarna i väntan på att nödvändiga installationer av mjukvara samt kontroll av nätverkskopplingar blir klara. Skyltarna beräknas vara helt i drift från vecka 40 som infaller i början av oktober.

Totalt har kommunen avsatt 1,5 miljoner kronor till de nya skyltarna. De skyltar som i dag hälsar bilister välkomna till Värnamo har suttit där i många år.

Taggar

Dela