Nyheter

Nu ska allt skräp källsorteras vid evenemang

Nyheter Från och med april ska den som ansöker om tillstånd för ett evenemang på kommunal mark också ta ansvar för att avfallet källsorteras.

Från och med april ska den som ansöker om tillstånd för ett evenemang på kommunal mark också ta ansvar för att avfallet källsorteras.Från och med april ska den som ansöker om tillstånd för ett evenemang på kommunal mark också ta ansvar för att avfallet källsorteras. Bild: Pixabay

Det beslutade kommunfullmäktige på sammanträdet i torsdags. Bakgrunden är att Värnamo kommun vill minska mängden restavfall, vilket är viktigt ur ett miljöperspektiv och för att främja cirkulär ekonomi. Vid tillfälliga arrangemang på offentliga platser kan det bli en stor mängd avfall som ska hanteras. Om avfallet källsorteras kan det som annars skulle skickas till förbränning, i stället återvinnas och bli till nya material.

– Det här har skett i nära dialog med bland annat Värnamo City som tycker att det här är en bra idé. Det är en utmaning att göra det. men det finns ett behov av en likabehandling så att avfallet sorteras så väl som möjligt, sa Gottlieb Granberg (M) under sammanträdet.

Taggar

Dela