Nyheter

Nu lämnar Fasth över ordförandeklubban

Nyheter Nu får det vara vara nog. Efter hur många år som helst lägger nu Ronald Fasth ordförandeklubban på hyllan för gott.

Ronald Fasth har varit föreningsaktiv sedan 1961. Nu väljer 80-åringen att varva ner lite när det gäller sitt föreningsliv.

– Men jag kommer att sitta med och arbeta i styrelsen även i framtiden, säger den utpräglade föreningsmänniskan Ronald Fasth i Värnamo.
Föreningen som nu mister sin minst sagt rutinerade ordförande är Historiska Sällskapet Gamla Wernamo. En förening som Ronald Fasth varit ordförande under två omgångar.

Andra omgången är nu de senaste åren. Föreningen har haft problem att rekrytera en ny ordförande. Men lagom till nästa årsmöte, i slutet på februari så har föreningens valberedning hittat en lämplig ersättare för Ronald Fasth.
– Nu ska jag trappa ner, det är med ålderns rätt, konstaterar Fasth.

I sin butik säljer Ronald Fasth bland annat böcker med anknytning till Värnamo

I år firar han sin 80:e födelsedag. Få människor i kommunen har varit så föreningsaktiva som Ronald fast.
För två år sedan fick han Värnamo.Nu:s utmärkelse som Årets Värnamobo. Då berättade han att han började som föreningsaktiv redan 1961. Då var det som aktiv i Folkets Parkföreningen i Värnamo.

Sedan dess har hans föreningsengagemang bara fortsatt. I dagsläget är han fortfarande aktiv i PRO, där han sitter som vice ordförande. Fasth berättar att även PRO har problem att hitta en ny ordförande.
– Där har vi löst det så att varje styrelseledamot går in och är ordförande en månad var.
– Det har fungerat riktigt bra, säger han.

En annan stor passion som Ronald Fasth har är frimärken. Detta har resulterat i ett engagemang Filatelistföreningen, där han också sitter med i styrelsen och är ordförande.

Då, 2016 var han aktiv i 6–7 olika föreningar. En av dem har varit Värnamo Brottarklubb.
– Nu tycker jag det är dags att varva ner. Men jag kommer fortfarande att arbeta kvar i styrelsen för Historiska Sällskapet Gamla Wernamo.

Trots att han sedan länge är pensionär så har alltid haft fullt upp med olika engagemang. Tiden som han har över ägnar han åt sin familj och åt sin andra stora passion: Sin lilla butik Ronnes Samlarbod, med allehanda antikviteter och kuriosaprylar. En butik med om inte miljoner så i alla fall många tusen små och stora prylar som väntar på nya ägare. Hans engagemang för Värnamo återspeglas också i butikens sortiment. Många saker som han säljer har på ett eller annat sätt anknytning till Värnamo.

1961 började Ronald Fasth sitt föreningsengagemang i Värnamo.

Taggar