Nyheter

Nu finns Expoområdet

Nyheter Värnamo får nu ett nytt område som ska heta Expoområdet.

Delar av gamla Östnoskolan med närområde som nu ska heta Expoområdet

Det är ett området inom kvarteret Havren 1 i Värnamo som får det nya namnet. Här har funnits Östboskolan som tidigare fått det nya namnet Exposkolan.

– Vi tyckte det var naturligt att byta till lExpo för hela området. Hur det blir med namn på exempelvis sporthallen vet vi ännu inte, säger Gottlieb Granberg (M) som är ordförande i tekniska utskottet.

Det är detta utskott som beslutat om namnbytet. Så nu finns både Exposkolan och Expområdet.

Det är sedan fritt och upp till respektive verksamhet/förvaltning att benämna sin lokal/verksamhet inom området. Det kan fortsatt heta till exempel ”Östboboden”, Östbosalen och Östbohallen. Men det går också att byta till nya man som börjar på ”Expo” eller något helt annat. Husen har tilldelats postadresser antigen utifrån den befintliga gatan Expovägen eller Östbovägen som är namn på den nya gatan som bildar bussgata mellan Nyponvägen och Expovägen.

Kommunen har också för avsikt att montera ner den stora gamla skylten som det står ”Östboskolan” på och som sitter monterad på idrottshallen. Det finns i dagsläget inga planer på att ersätta den med en ny skylt.
Kommunen ska också i pågående projekt med utemiljön se över allmän skyltning till och inom området. Skyltning av lokal är upp till respektive verksamhet/förvaltning att besluta om.

Expoområdet har Exposkolan och andra lokaler.

Taggar

Dela


1 reaktion på Nu finns Expoområdet

Kommentarsfunktionen är stängd