Nyheter

Nu börjar bad för LSS-tagare

Nyheter Visst går det att få igenom medborgarförslag i Värnamo kommun. Johanna Josefsson och Ida Svensson har lyckats med att alla som omfattas av LSS-lagen skulle får gratis inträde i simhallen.

Alla glada för kommande bad  [1/3]

Snart dags för bad  [2/3]

Jens Levin  [3/3]

Gnosjö kommun har sagt nej men i Värnamo togs ett mer positivt beslut

– Jag jobbar på gymnasiesärskolan i Värnamo. För ungefär ett år sedan lämnade jag och min vän Ida in ett medborgarförslag, till både Värnamo och Gnosjö kommun, om att alla som omfattas av LSS-lagen skulle får gratis inträde i simhallen. Detta efter att vi sett ett liknade exempel i Borås, berättar Johanna.

Nu har förslaget gått igenom och gäller i Värnamo sedan årsskiftet och under några lördagar framöver kommer det erbjudas enskilda tider i simhallen för att få möjlighet att bekanta sig med omklädningsrum, liftar med mera.

Ett utskick har gått ut till alla som omfattas av LSS, där de fått instruktioner för hur man i simhallen kan hämta sitt personliga band. Projektet är på prov fram till sommaren för att sedan utvärderas.
– Så vi hoppas att många kommer utnyttja möjligheten så att det kan fortsatta. Vi är glada att vi fått möjlighet att påverka och särskilt när det blir positivt för en målgrupp som vi har stort hjärta för, berättar johanna och Ida.

Taggar

Dela