Nyheter

Nivika bygger Spordas nysatsning på Bredasten

Nyheter Nivika Fastigheter AB och Sporda Nonwowen AB har tecknat ett hyresavtal avseende en ny produktionsanläggning på Bredasten industriområde i Värnamo.

Så här kommer Sporda Nonwovens nya anläggning på Bredasten se ut. Ritning: Bsv arkitekter & ingenjörer AB

Avtalet omfattar en lokalyta på cirka 4 800 kvadratmeter med produktionshall, lagerhall och tillhörande kontor och personalutrymmen. Första etappen beräknas inflyttningsklar under vintern 2022/2023. I hyresobjektet ingår en tomtyta på cirka 20 000 kvadratmeter som möjliggör framtida expansion.

Projektet får en hög hållbarhetsprofil, fastigheten byggs med energiförbrukning på endast 80 procent av BBR-kravet, med bland annat solcellsanläggning och laddplatser. Sporda Nonwowens utökade produktionskapacitet har också stöd från Naturvårdsverkets projekt Klimatklivet.

I dag består cirka 80 procent av Sporda Nonwowens tillverkning av återvunnen fiber, närmare 10 ton återvinns varje månad. Till största delen handlar det om petflaskor som återvinns och blir till nya produkter gjorda av polyesterfiber. Nu satsar bolaget ytterligare på att kraftigt minska utsläppen av koldioxid och andra växthusgaser genom att investera i en ny produktionslinje där man kan använda textilspill som råvara, i och med det har man blivit beviljad 20 miljoner kronor via det statliga investeringsstödet, Klimatklivet.

Källa: Pressmeddelande från Nivika Fastigheter AB

Taggar

Dela


1 reaktion på Nivika bygger Spordas nysatsning på Bredasten

Tvekar på att Nivika kommer att bygga något. Lär nog vara runt 200-300 hundra bolag med kontor i Östeuropa som står för byggandet.

Kommentarsfunktionen är stängd