Nyheter

Nicolas Hansson blir ny chef för konstarkivet

Nyheter Smålands Konstarkiv  i Värnamo får på måndag en ny chef.

Från en tidigare utställning på konstarkivet

Konstarkivs nye verksamhetschef heter Nicolas Hansson,och den 31 augusti tillträder sin tjänst. Hansson är bosatt i Växjö och kommer närmast som chef för den publika avdelningen på Kulturparken Småland och Smålands museum. Han har tidigare varit avdelningschef för kultur och konst i Växjö kommun samt chef för Växjö konsthall. Hansson är även styrelseledamot av Svensk Form Småland.

– Det är med stor glädje jag tar mig an uppdraget som verksamhetschef för Smålands Konstarkiv, en viktig och vital arena för Smålands konstliv. Att stärka nätverken, utveckla samlingen och fortsätta utveckla spets och bredd i utställningsrepertoaren blir en del av utmaningarna framöver. Jag ser också fram emot att samarbeta med Vandalorum och tillsammans fortsätta utveckla besöksmålet, säger Nicolas Hansson.
– Vi är otroligt glada över att Nicolas Hansson nu tillträder som ny verksamhetschef! Med sin dokumenterade erfarenhet av utställningsarbete och förankring i Smålands konstliv kombinerad med en nationell och internationell utblick, kommer han att tillföra och berika Smålands Konstarkiv.  Det gäller såväl organisationen som våra medlemmar och publik, säger konstarkivets ordförande Karin Lundh:

Nicolas Hansson kommer att ansvara för Smålands Konstarkivs utställnings- och programverksamhet och tar därmed över arbetet efter intendent Eva Thomasdotter, som har gått i pension efter 33 års anställning.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Nicolas Hansson blir ny chef för konstarkivet

Kommentarsfunktionen är stängd