Nyheter

Nej kan bli ja till cykelled

Nyheter Motionen om cykelleden fick ett avslag men inom snar framtid kan det bli verklighet med en led mellan Värnamo och Ljungby

Arkivfoto

Den gamla järnvägsbanken från Värnamo över Åminne och Hånger ska eftersträvas att vara en möjlig cykelled inom två år. Trafikverket ska formellt lägga ner spåret och (SD) yrkade i en motion till kommunfullmäktige att ta upp diskussionen med grannkommunen Ljungby för att säkerhetställa att spåret får samma standard utmed hela sträckan.

Tekniska förvaltningen antyder i sina anteckningar att det ska vara en cykelled och inte en cykelväg. Skillnaden mellan definitionerna är belysning, hårdgjord yta samt snöröjning och halkbekämpning om det är en cykelväg. En cykelled kan vid vintertid även användas som ett skidspår. Tekniska förvaltningen har en ambition att utföra cykelled mellan Värnamo och Hånger samt förlängning för anslutning till cykelvägen ner till Ljungby.

Därmed gick kommunfullmäktige på kommunstyrelsens förslag och avslog (SD)-motionen, som lämnades in i våras, då cykelleden redan finns som investeringsuppdrag.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Nej kan bli ja till cykelled

Många cyklar på den så kallade cykelleden mellan värnamo och hånger. Varför ska det vara en mellan värnamo och kärda? Går ju lika bra att cykla över Nästa. Bara trampa.

Vilka cyklar mellan dessa båda orter?

Nej, börja med att fixa cykelväg mellan Värnamo- Kärda- Forsheda och Bredaryd allra först!
Mycket är ju redan gjort, bara att fixa det allra sista för att få en toppenväg.

Kommentarsfunktionen är stängd