Nyheter

Nådde målen med höjd och pengar

Nyheter Anders Ahlenius och hans kompisar nådde det stora målet med råge när det gäller hjälp till ungdomar i Etiopien.

På väg mot Lapporten  [1/14]

Vilken vy...  [2/14]

Högt upp...  [3/14]

  [4/14]

Jonatan Egerbo  [5/14]

Marcus Johansson  [6/14]

I mål....  [7/14]

David Oxenlöv pausar efter de fem vandringsdagarna  [8/14]

På vägsöderut  [9/14]

En trött Anders på väg hem  [10/14]

Undervisning i Etiopien  [11/14]

Kursdeltagare i Etiopien  [12/14]

Alla glada i Etiopien  [13/14]

Etiopiska barn  [14/14]

De har nu avslutat sin vandring där målet var att i höjdmeter under fem dagar gå lika högt som Himalaya, världens högsta berg:
– Med 8 848 trampade höjdmeter och 150 km vandrade under fem dagar i Abiskofjällen har vi tillsammans, med er samlat in 100 000 kronor hittills, hälsar Anders Ahlenius som varit ledare för gruppen från Värnamo med omland.

Målet var 75 000 kronor och det kan tillkomma lite utöver de 100 000.

– Jag tror att vi kan träna unga människor i ledarskap, företagande och samhällsbyggande på många olika sätt. Ett är en 40 fots container i södra Etiopien som är inredd till utbildningsplats, industri, återvinningsstation och nyföretagarcentrum, inflikar Anders Ahlenius.

Vi har i fler artiklar berättat om Anders Ahlenius och hans kamraters ”tripp” Värnamo till Stockholm för att få igång en verksamhet för ungdomar i Etiopien. Nu satsar han vidare med en resa från Stockholm till Lappland. Med från förra året är även Marcus Johansson från Åminne. Nya medlemmar är Jonathan Egerbo, Växjö – tidigare Värnamo – samt David Oxenlöv och Thomas Hansson från Hillerstorp.

– Ända sedan jag var liten har jag sett hur mycket små insatser kan betyda för människor i olika sammanhang. Jag har sett hur en kopp kaffe och en korv med bröd kan göra dagen för en människa som sitter på en parkbänk. Jag har sett hur ett vykort med en god nyhet kan lyfta en människa från djupaste förtvivlan till hoppfullhet. Jag har sett hur föreningar, församlingar och företag har gjort stor skillnad för människor med ganska enkla medel

– Stötta gärna vårt arbete ekonomiskt. Du kan swisha en gåva till 1236760052 och märka insättningen FLOW eller sätta in en gåva på plusgiro 870034-6 och märka insättningen FLOW.

Adressen till flow är http://andersahlenius.se/flow

Taggar

Dela