Nyheter

Motorsportsfirma säkrar fönsterläge 

Nyheter Kommunstyrelsen har sagt sitt. Hordabaserade motorsportsfirman Millway AB köper 8 500 kvadratmeter mark söder om infarten till Horda för att bygga en visningslokal.

Kommunstyrelsen har sagt sitt. Hordabaserade motorsportsfirman Millway AB köper 8 500 kvadratmeter mark söder om infarten till Horda. Foto: Värnamo kommun

Fastigheten Horda 7:2 köptes av Värnamo kommun år 2006. Fastigheten var då bebyggd och tidigare har en möbelaffär/-fabrik funnits på platsen. Fastigheten ligger vid riksväg 27 och söder om Parkvägen, infartsvägen till Horda. Sedan ett antal år tillbaka finns här en pendlarparkering där kommun och vägförening har samarbetat med gestaltningen. Det Hordabaserade motorsportsföretaget Millway AB har uttryckt ett intresse om att köpa tomten och bebygga den med en visningslokal. Företaget är väl införstådd i att området utgör en entré till hela samhället och att det därför är viktigt att det upplevs välskött och välkomnande. 

Eftersom hela fastigheten inte utgör verksamhetsmark enligt gällande detaljplan säljs inte hela fastigheten. I stället sker ett markbyte med Horda 12:1 och totalt rör det sig om 8 500 kvadratmeter yta. Samråd har hållits med Horda vägförening om gränsdragningen mellan pendlarparkeringen och den del som säljs. 

På kommunstyrelsens sammanträde diskuterades det upprättade köpekontraktet mellan kommunen och Millway AB. De beslutade att godkänna köpekontraktet med Millway AB, vilket innebär att företaget förvärvar cirka 8 500 kvadratmeter verksamhetsmark från fastigheterna Horda 7:2 och Horda 12:1 till en köpeskilling om 552 500 kronor. 

– Genom den kommande byggnationen kommer det att synas att det finns ett samhälle i Horda, säger kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C). 

Taggar

Dela


1 reaktion på Motorsportsfirma säkrar fönsterläge 

Kommentarsfunktionen är stängd