Nyheter

Möt Stefan – kommunens nye fastighetschef 

Nyheter En byggnadsingenjör med en gedigen ryggsäck och ett stort föreningshjärta. Så beskriver Stefan Åberg sig själv. Som nybliven fastighetschef ser han fram emot att bli en del av kommunens organisation.

Stefan Åberg är Värnamo kommuns nye fastighetschef. Foto: Privatbild

– Det här känns jättebra. Jag ser fram emot det hela med god tillförsikt och jag får komma till en expansiv kommun med en jättebra och fungerande organisation, säger den nyblivne fastighetschefen.

Stefan Åberg beskriver sig själv som en lugn, sansad och strukturerad person. Han är utbildad byggnadsingenjör och har kompletterat sin utbildning med kurser inom ekonomi, juridik, arbetsmiljö, arbetsrätt, hyresrätt och lean management de senaste 20 åren. I kombination med tidigare arbete som konsult, byggentreprenör, affärschef på Balcos avdelning i Norge samt tidigare erfarenhet som fastighetschef och projektledare på Ljungby kommun tar han sig nu an sin nästa utmaning i karriären.

– I och med mina tidigare erfarenheter av kommunal verksamhet, så tror jag att jag inte behöver någon lång startsträcka. Jag kommer ha god nytta av min välfyllda ryggsäck och jag ser fram emot att få bli en del av ett välfungerande maskineri, med bra och hög kompetens. Min spetskompetens ligger i projektledarskapet, där jag tror att jag kan bidra mycket med min erfarenhet och kunskap för fastighetsavdelningens olika områden .

Stefan Åberg bor i Ljungby. Han har två barn och en hund och flyttar snart ihop med sin sambo och tre bonusbarn. Han är en fotbollsentusiast med ett stort föreningshjärta.

– Jag har varit ungdomsledare i Ljungby IF i flera år och höll i ordförandeklubban i ett års tid. Föreningslivet ligger mig varmt om hjärtat.

Taggar

Dela