Nyheter

Mörkertal om corona – flera smittade i bygden

Nyheter En välkänd företagare i bygden, pensionärer i Skillingaryd och Värnamo... Listan kan göras lång på personer som drabbats av coronviruset i bygden men som inte behövt anlita sjukvården.

Skidåkning. Arkivbild

Företagsledaren insjunkande på semester i Österrike men blev ganska snabbt återställd. Efter karantän hemma kunde han återkommer till jobbet. De anställda på företaget fick liksom på lång andra företag goda råd hur minska bete sig i coronatider.

– Vi stannar helt enkelt hemma bara, berättar ett par från Skillingaryd som haft lindriga symptom efter hemkost från semester i norra Italien.
De är inte övertygade om att det är just coronavirus de drabbats av men håller sig borta från andra människor.
– Vi var i Aostadalen där det var lindrigare än i vissa andra delar av norra Italien, berättar de.

• På skidsemester
Andra har fått stanna hemma – inte varit välkomna till sina jobb – efter framför allt skidsemestrar i norra Italien, bland andra några från Skillingaryd och Värnamo. De flesta verkar ha klarat sig helt utan symptom.
Sedan är det ett annat par i Värnamo som vi berättat om tidigare som isolerade sig efter misstänkt coronavirus. Sedan kan det ju vara vanlig influensa hos många och den är inte heller bra att sprida.

Dessbättre verkar de flesta ha en omtanke om andra och håller sig för sig själva. Plus att bekanta ställer upp.
– Vår granne handlar åt oss, berättar paret i Skillingaryd,

Det finns fler fall i bygden av personer som tror sig vara smittade men som inte finns med i den officiella statistiken. Mörkertalet är helt klart väldigt stort.

• Värna om utsatta
Det gäller att ta det här på allvar och framför allt att värna om äldre och andra utsatta grupper. Risken finns att vårdapparaten helt enkelt kollapsar. Det där med vaccin verkar nog tyvärr dröja åtskilliga månader.

Det är viktigt begränsa sociala kontakter tills vidare. Det gäller inte minst för alla över 70 år. Även yngre kan drabbas hårt och det är viktigt att ta detta virus på allvar.

Fler och fler restriktioner kommer för att stoppa spridningen av detta virus.

Läs gärna mer om hur man skydda sig mot viruset på Folkhälsomyndighetens sida

Coronavirus. Arkivbild från WHO

Taggar

Dela