Nyheter

Mitt i kaosets Paris där över 100 dog

Mitt i kaosets Paris där över 100 dog

Nyheter Flera ungdomar från Värnamo är bland de många svenskar som är i Paris som i går kväll drabbades av ett fruktansvärt terrordåd där över 100 personer dödades.

Vi har talat med Värnamobor på plats i Paris och de är också oskadda men givetvis omskakade och försöker nu smälta intrycken.

– Jag var var hemma igår och vaknade för en stund sedan. Försöker nu få grepp om vad som har hänt, säger Emma Tonnby som är en av Värnamoborna på plats i Paris.

Hon berättar hon och hennes pojkvän var jättetrötta och köpte med sig mat hem och somnade vid 22-tiden framför en film…

Men givetvis tycker hon att det är förskräckligt det som hänt. Tidigare har hon jobbat vid den svenska ambassaden i Paris men studerar sedan i augusti.
– Just nu har vi fått instruktioner om att stanna inne. Allt är stängt, metron, affärer. De vänner vi pratar med är lika chockade som vi. Ett par vänner har befunnit sig i närheten på restauranger som stängde sina säkerhetsjalusier och blev evakuerade efter några timmar, berättar Emma.

– Vi var vid området igår när allt hände men allt är bra med mig och mina kompisar. Det har varit kaos och det är fortfarande oroligt så vi håller oss instängda, berättar Klara Dunehav från Värnamo.

 

Det var sju olika terrorattacker som ägde rum i Paris under fredagskvällen. Okända gärningsmän tog under kvällen gisslan på ett konserthus i centrala Paris varav ett 70-tal dödades. Därtill dog ett 50-tal vid de andra attackerna.

Över 200 personer rapporteras var svårt skadade. Åtta terrorister har bekräftats vara döda. Sju av dem dog när de sprängde sig själva i självmordsattentat.

Senare under dagen tog IS, Islamska staten på sig attentaten.

 

 

 

Taggar

Dela