Nyheter

Misstänkt rattfyllo var nykter

Nyheter Vid en poliskontroll utanför Biltema fick en bilist blåsa i polisens sållningsinstrument. Det första svaret tydde på att bilföraren hade druckit alkohol.

Polisens misstanke om att bilisten druckit alkohol visade sig vara felaktig. Arkivfoto

Det var vid 15.20 i går som polisen stoppade en bil som kom körande på Kalkstensvägen, vid Bredasten. Föraren fick blåsa och resultatet visade positivt för alkohol.

Som en följd av detta fördes föraren till polishuset, där denne skulle blåsa i polisens evidensapparat. Resultatet från denna apparat räknas sed som bevis i en eventuellt kommande rättegång. Men polisens misstanke om rattonykter visade sig vara fel. Evidensapparaten visade nämligen på noll promille alkohol.  Polisen fick omvärdera sina misstankar och den, förmodligen omtumlade föraren, kunde fortsätta att köra bil. Enligt polisens presstalesperson misstänker polisen nu att det var ett tekniskt fel på den alkoholmätare som användes vid första tillfället.

Fortsätta köra fick också mängder av bilister som i dag på morgonen stoppades av polisen på Växjövägen i Bor. Sammanlagt var det 71 bilister som fick blåsa. Samtliga dessa klarade alkotestet utan problem.

Mer problem blev det för den bilist som i går vid 18.35 i går krockade med en älg. Olyckan inträffade på 27:an, strax utanför Horda. Vid kollisionen fick bilen omfattande plåtskador i fronten och på ena sidan. Ingen person skadades vid kollisionen. Älgen i fråga skadades, men inte värre än att den kunde försvinna från platsen. Polisen tillkallade då eftersöksjägare som fick i uppgift att leta reda på det skadade djuret.

Taggar

Dela