Nyheter

Miljonvinst till Rydaholm

Nyheter I Rydaholm är det just nu lite miljonfeber. En lycklig vinnare har nämligen lyckat köpa en miljonvinst på ICA Nära i Rydaholm.

ICA Nära i Rydaholm sålde trisslotten som garanterar köparen en högvinst. Foto: Svenska Spel

Svenska Spel  berättar på sin hemsida att vinnaren köpt en Triss-lott där vinnaren får åka till Nyhetsmorgon i TV 4 och skrapa en vinstlott.
– Jättekul detta! Då hoppas vi att den här kunden vinner mycket, säger Marie Borslöv, spelansvarig på Ica Nära Rydaholm, till Svenska Spel.
– Hon har tidigare haft egen spelbutik i 30 år och tror sig minnas att hon då var med om att en kund fick skrapa Triss i TV4, men under de åtta år som hon jobbat på Ica Nära är det här första gången som hon får vara med om en sådan sak.
– Och det kommer verkligen trissa upp försäljningen jättemycket, skrattar hon.

Hon berättar att hon i nuläget inte vet vem som köpt vinstlotten.
Vi har många stamkunder eftersom det är en liten ort med omkring 3 500 invånare. Men det kan också vara turister som kommer in och köper Triss, holländare, tyskar och danskar till exempel.  Vinsten är en av de största på länge till butiken men Marie minns att de för några år sedan hade en storvinst på Lotto.

– För några år sedan hade jag en kund som vann 875 000 kronor eller så efter att ha köpt en Lördagsgodispåse, och jag tror att det var på Lotto som han vann. Han visste inget om vinsten när han kom in och rättade, så det var lite roligt, minns hon.

Magnus Fridell är vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur. Han berättar att det hittills i år varit sex vinnare från Jönköpings län som skrapat Triss i TV4.  – Tittar man på första kvartalet var det fem vinnare från länet, och under april har vi haft ytterligare en. Och det kan jämföras med motsvarande period i fjol då det var tre länsbor som skrapade Triss under årets tre första månader.

Taggar

Dela