Nyheter

Mer pengar till pensionärers aktiviteter

Nyheter Regeringspartierna har tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna beslutat om extra pengar till pensionärsorganisationerna

Arkivbild

Under covid-19-pandemin drabbas många äldre hårt av den isolering som uppstår. För att stimulera till extra insatser för de äldre för att kunna genomföra aktiviteter och bryta isolering får pensionärsorganisationerna ett extra stöd på 15 miljoner kronor.

De pengarna tillsammans med de tidigare ger pensionärsorganisationerna totalt 28 miljoner kronor för 2021 för att stärka insatserna för att bryta de äldres isolering. Det är ett extra anslag på 15 miljoner kronor för 2021, ett anslag som annars är 13 miljoner kronor till pensionärsorganisationerna för deras verksamhet

Taggar

Dela


3 reaktioner på Mer pengar till pensionärers aktiviteter

citerar: För att stimulera till extra insatser för de äldre för att kunna genomföra aktiviteter och bryta isolering får pensionärsorganisationerna ett extra stöd på 15 miljoner kronor.

Kunde vara förståeligt om pensionärsorganisationerna i nutid bedrev verksamhet i större omfattning. För närvarande verkar det mesta vara nedsläckt!

Förstår jag rätt, cirka 2 miljoner mer än ett ”normalt år”?
Hur många pensionärer finns det i Sverige? 2 miljoner?
Alltså i så fall, 1 krona extra för att isoleringen i pandemin ska lindras.
Storartat.

Läste en gång till, blir visst hela 15 kronor mer per föreningsansluten pensionär.
Övriga blir utan stimulans. Men har vi klarat oss så länge så klarar vi väl oss utan dessa 15 kronor!?

Kommentarsfunktionen är stängd