Nyheter

Medborgarförslag väcker intresse

Medborgarförslag väcker intresse

Nyheter En inomhuspark, ny cykelväg och ett nytt övergångsställe. Tre medborgarförslag är på väg att bli politiska ärenden.

För att ett medborgarförslag ska bli en politisk fråga, krävs 100 röster. I skrivande stund finns tre förslag för röstning på kommunens hemsida.

Det första förslaget handlar om att anlägga en cykelväg på sträckan Margaretelund till Borgen samt från Borgen till Åsenvägen. Avsändaren menar att förbindelsen i tätorten är viktig, såväl trafik- som hälsomässigt. ”Dessutom är detta ett led i arbetet med att uppnå klimatmålen och hållbarhetsmålen. Ur föreningsperspektiv är detta också gynnsamt eftersom vi har framstående föreningar som skulle nyttja den”, skriver avsändaren.

Förslag nummer två avser att kommunen ska bygga ett övergångsställe Björkgatan—Bigatan, där cykel-gångleden korsar Skattejordsvägen. ”Som boende i närheten av denna plats ser jag ofta gående, cyklister och motionärer passera över Skattejordsvägen. Det vore lämpligt att anlägga ett övergångsställe på denna plats på grund av det rikliga antalet personer som korsar gatan dagligen. En uppenbar risk föreligger också att en framtida olycka inträffar där annars, då trafikanterna på Skattejordsvägen ofta passerar platsen i hög hastighet”, skriver avsändaren.

Det tredje och mest populära förslaget handlar om att bygga en inomhusskatepark i Värnamo. Avsändaren skriver att när hösten/vintern kommer och betongen blir blöt, blir det svårt att skejta i utomhusparken nere vid Åbroparken. Avsändaren menar även att sportens ökande popularitet är ett argument för att bygga en inomhuspark. ”En inomhusskatepark i Värnamo skulle inte bara ge de lokala skejtarna utrymme till att utvecklas och ha roligt, utan skulle också dra till sig mer folk till Värnamo då det finns mängder av andra skejtare runt om i Sverige som har samma problem som oss”, skriver upphovsmakaren. Personen menar att det finns en liten inomhuspark i Värnamo men att det är en privatpark dit endast ett fåtal skejtare har tillgång. Därför har avsändaren skickat in sitt medborgarförslag, som i skrivande stund har 423 röster.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Medborgarförslag väcker intresse

Kan ni lägga ut en länk till där det går att rösta på förslagen. Jag letade på kommunens hemsida men hittade ingenting.

Kommentarsfunktionen är stängd