Nyheter

Medarbetarfest i Hånger

Nyheter Hånger Hembygdsförening stod för värdskapet när föreningen bjöd in till fest för alla som under det gångna året bidragit till föreningens verksamhet.

Fest hos Hembygdsföreningen i Hånger.  [1/4]

Gemytlig stämningn på festen.  [2/4]

Många medlemmmar kom till festen.  [3/4]

Möte med hembygdsföreningen  [4/4]

Många hade hörsammat inbjudan och bjöds på hemkokt gröt med ost- och skinkmacka.
Föreningens ordförande, Bengt Lindahl, hälsade välkommen och uttryckte föreningens tack till alla som gjort att det blivit ett fint år i hembygdsparken och de arrangemang som ordnats.

Inbjuden var Leif Nygren från Gunnamo i Gällaryd. Leif Har gjort ett utmärkt arbete med att restaurera mur och klockstapel på gamla kyrkogården i Hånger.
Nygren är lite av expert på stenmurar och berättade om dess tillkomst och historia. Murarna är lite speciella för Småland och han har restaurerat och även ställt iordning nya.

Han berättade och visade bilder från verksamheten för en intresserad skara. Hembakat bröd med kaffe avslutade fikat men folk dröjde kvar och diskuterade länge och väl.

En intressant kväll i en underbar miljö som Sjöstrandstugan är med en sprakande brasa. Bengt Lindahl avslutade sammankomsten och tackade speciellt Leif Leif Nygren för det han tillfört och nämnde att Leif Leif Nygren och Sven-Erik Rylander från Lyåsa kommer att svara för underhållningen på föreningens årsmöte den 26 februari genom att berätta historier, spela på såg, respektive dragspel.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *