Nyheter

Matkällaren i ny regi

Nyheter Efter tre månaders arbete med renovering och uppsnyggning har nu äntligen Matkällaren öppnat igen.

– Det är vår svenska husmanskost som gjort att vi fått en bra start, berättar Ida Emilsson.  [1/3]

Svensk husmanskost lockar många lunchgäster.  [2/3]

Sedan i december har restaurangen renoverats.  [3/3]

Det är Ernesto Zuniga och sambon Ida Emilsson som numera driver restaurangen på Västbovägen. Paret är från Kulltorp och har tidigare bedrivit cateringverksamhet tillsammans.

När de nu öppnat Matkällare så är det en arbetsstyrka på fem personer som ser till att serva kunderna.
– Restaurangen har 160 sittplatser och det är två kockar, två serveringspersonal och Ernesto som är chef som arbetar här.
– Vi har alla arbetat tillsammans tidigare så vi känner varandra väl, berättar Ida Emilsson.

Restaurangen har sedan renoveringen snart varit öppen i tre veckor. Det är tre veckor som gett mersmak, både för kunderna och för ägarna.
– De flesta kunderna är folk som arbetar här på området.
– Men det kommer också nya ansikten varje dag, fortsätter Ida Emilsson.

Frågan är ju varför restaurangen blivit så populär på kort tid?
– Det är ju maten, vi serverar genuin svensk husmanskost. Tisdagarna är populärast, med stekt fläsk och löksås.
– Även ärtsoppan på torsdagar tillhör favoriterna, avslöjar Ida.
I framtiden kommer ägarna att utveckla verksamheten ännu mer.
– På sikt kommer vi att ansöka om utskänkningstillstånd, men det är inte aktuellt riktigt än, slutar Ida Emilsson.

Taggar

Dela