Nyheter

Martinas blogg: Skolavslutning, jobbhippa och barnpaus

Nyheter Denna veckan har verkligen gått i en rasande fart. Det har varit mycket som skulle hinnas med och en massa roliga saker har stått på programmet. Intensivt är ordet och så är det ju för det mesta här hemma som ni väl säkert märkt vid det här laget.

Vardagslyx med egna jordgubbar

I tisdags var sista dagen för mellanfröken på förskolan. Känns märkligt att den eran just nu är över. Men bara för ett år eller så, sen börjar ju våran minsting där istället. På kvällen i tisdags hade vi sommarfest på jobbet. Så jag och Felicia var hos min chef och myste med både mat och fika och fina kollegor. I onsdags var det skolavslutning och 6-månaderskontroll för lilla fröken. Hon blev godkänd så det var ju tur.

På kvällen var det vår första skolavslutning på Tofthagaskolan. Tänk att min stora kille redan gått ett år i förskoleklass. Och i höst har jag ju plötsligt två skolbarn. Galet vad tiden går. Skolavslutningen var fin, de tågade in i kyrkan och sjöng. Många fina sånger, ett härligt avslutningstal av kyrkoherden och efteråt ett fantastiskt tårtkalas på skolan. Min mamma och minsta bror var där också och det gjorde det ju extra mysigt.

I torsdags var en riktigt intensiv dag. Jag gjorde kycklingsallad, dressing och bakade foccacia för första gången. (Och jisses så lyckat bak det blev!). Efter att ha lämnat av hund och stora barn för en kort visit hos vänner for jag mot Jönköping. Mot vad min goa kollega förväntade sig skulle bli en mysig liten fika med mig och Felicia. Så fel hon hade. Älskar att få överraska mina nära och kära och särskilt kul när det inte var någon misstanke.

Vi skulle till närheten av Habo för att testa ett litet mysigt café som en gård hade öppnat så här till sommaren. Eller det var ju vad hon trodde. I själva verket skulle vi till en annan kollega för en såkallad jobbhippa. Mat, fika, skratt, prat och avslutningsvis badtunna. En riktigt mysig kväll och den blivande bruden verkade nöjd. Det var ju trots allt huvudsaken.

Igår när maken kommit hem från jobbet, körde vi tur och retur till östkusten för att lämna av barnen. De ska på semester till farmor och farfar i några dagar och vi får således bara mini kvar här hemma. Kring midnatt landade vi hemma igen och så här mitt på dagen på lördagen känns det lite märkligt att huset är så tomt.

Det är skönt att få vara ifrån varandra lite. Både för barnen att slippa alla ständiga påminnelser om allt vi tycker och tänker. Och för oss som får andas lite och ägna lite extra tid på lilla fröken. Ja och sen ska väl det här världskriget i huset få sig en omgång med. Midsommar är ju redan nästa helg och då blir huset invaderat av älskade vänner. Så då är det ju roligt om det är lite fint i varje fall.

Men nu ska vi snart provsmaka några fler jordgubbar från våra små plantor. I år har de verkligen varit underbart goda. Sån vardagslyx att kunna gå ut och plocka av i landen och få varsin liten skål med jordgubbar och grädde.

Och tittar man ut tronar molnen upp sig. Kanon! Var så lycklig när regnet vräkte ner i onsdags. Åska och regn. Varje liten droppe behövs. Och minst lika glad var jag när det sen klarnade upp till kvällen så vi kunde ha tårtkalaset utomhus.

Trevlig helg!

//Martina

Taggar

Dela