Nyheter

Martinas blogg: Årets första dopp i Linnesjön

Nyheter Martina Löwenham bloggar om årets första dopp.

Sol och bad i Linnesjön.

Alltså, det är ju klart att det är roligt att min lilla tös vill lära sig prata. Att hon jollrar och skrattar är ju så klart supermysigt. Dock, kunde ju kanske tidpunkten vara bättre vald i mammans tycke. En timme och lite till konstant jollrande och tjutskrattande mellan fem och sex denna morgon. Efter en natt då hon varit vaken och ätit ett antal gånger.

Nu är klockan sju, jag gav upp att få sova mer strax efter klockan sex. Eftersom övriga familjen sov så tänkte jag att jag kunde sätta mig med lilla fröken och en kopp te och titta på något annat än barnens (eller makens) program.

Jag hann inte ens sätta på tevattnet innan sonen kom upp också. Så det var bara att ge upp, och nu sitter jag här och lyssnar på ”heej heej heej och vääälkomna till miiin kanaaaaal..”. För er som inte har barn med samma intresse, kan jag berätta att det är en youtube-kanal där de spelar diverse tv- och dataspel. Just i detta nu är det visst minecraft.

I onsdags var det äntligen dags för årets första riktiga dopp. Barnen har ju tjatat sen november och undrat när vi ska åka och bada så väntan har varit lång. Då maken var iväg så fick jag tyvärr nöja mig med att gå i till knäna. Mini satt nöjd på magen i ringsjalen som vanligt. Men barnen var i 1.5 timme med få pauser. De gick upp och hämtade frukt och gick och satte sig i vattnet igen.

Linnesjön var i behaglig temperatur och extra trevligt blev det när vi fick sällskap av barnens klass- och förskolekompisar. Personligen uppskattade jag de vuxnas sällskap allra mest, men barnen tyckte nog det var roligare med lekkamrater.

Så mysigt och smidigt, för båda två, med ringsjalen.

Idag ska maken hämta hem efterlängtad ölandssten som ska bli uteplats, så småningom när den sista biten fiber är ingrävd till huset. Om vi nu inte kommer på en annan tanke när stenen väl är hemma. Men det återstår att se. Planen var att alla skulle åka, men mellandottern kände sig inte bra nu på morgonen så vi skickar den starkaste utav oss. Men jag lär väl åka på en hel del stenlyft här på hemmaplan istället.

Om inte annat får jag väl börja klippa gräsmattan som verkar ha självgödslat sig, så som den har växt den sista tiden. Igår köpte vi äntligen hörselkåpor till mini så nu kan jag klippa gräset med henne i selen. Det är i varje fall tanken. Oklart om det kommer fungera i praktiken innan jag kan ha henne på ryggen. Men det återstår att se.

Nu har maken och sonen åkt iväg. Bloggen är skriven i omgångar idag. Nu är klockan snart tio helt plötsligt. Frukosten för hela familjen har avklarats. Mini har sövts och lagts i sin säng. Dottern har hunnit bli sämre. Hon fick en glass, som hon längtat efter. Köpte en klassikerlåda igår och hon började genast sukta efter sandwichen, en av hennes favoriter. Hon blev så glad, tog ett halvt bett och sen kom hon och gav den till mig. Ingenting smakar visst idag. Så förhoppningsvis är det bara värmeslag eller liknande för hon var inte dålig alls igår. Nåväl det återstår att se. Magsjuka ligger i varje fall långt ner på önskelistan för helgens planer.

Bäst jag slutar skriva nu, för lilla sjuklingen suktar efter min dator och barnkanalens spel. Och jag ska väl klä på mig och försöka åtminstone klippa upp den plätt på gräsmattan där vi ska lasta av stenen. Vore ju skönt om jag hann innan mini vaknar igen.

Ha en fin lördag!

//Martina

Taggar

Dela