Nyheter

Manifesterar för demokrati och Ukrainas folk 

Nyheter I eftermiddag bjuder kommunfullmäktige in till en manifestation på Kyrktorget för demokrati och Ukrainas folk.

I eftermiddag bjuder kommunfullmäktige in till en manifestation på Kyrktorget för demokrati och Ukrainas folk. Arkivbilder. Montage: David Alin

Det blir sång och musik av Jenny Andersson och Andreas Westberg och tal av Mikael Karlsson (C), Azra Muranovic (S) och Runar Eldebo (L). Erikshjälpen har representanter på plats för att informera om deras arbete och stöd till Ukraina. Vi börjar klockan 17 och räknar med att vi håller på till 17.45 innan det är dags för fullmäktige, hälsar kommunfullmäktiges ordförande Camilla Rinaldo Miller (KD).

När tidningen når kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C) sitter KSO:n (reds anm; kommunstyrelsens ordförande) och filar på sitt tal.

– Jag tycker att det känns jättebra. När jag sitter och skriver på det här går tankarna kring hur värdefullt det är att leva i en demokrati. Det känns bra att ha den här manifestationen och Camilla och presidiet har styrt upp det hela bra, säger Mikael Karlsson (C).

Oppositionsrådet Azra Muranovic ser fram emot kvällens evenemang. 

– Det är ett jättebra initiativ. Jag tycker att det är viktigt, framför allt med tanke på allt som sker i vår omvärld så kan vi inte blunda för hur hur viktigt det är med demokrati, säger hon. 

Taggar

Dela