Nyheter

Många kan träffa nära och kära

Nyheter Nu har alla de som tackat ja till erbjudandet om vaccination på kommunens boenden fått båda sina doser och det blir enklare för nära och kära att träffas, rapporterar Värnamo kommun.

Arkivfoto

Två av kommunens boende har varit smittfria under hela pandemin. Luddö i Värnamo och Bollvivegården i Bor har inte haft ett enda fall av bekräftad smitta av covid-19.

– De som jobbar på alla våra boenden har varit fantastiska och följt de riktlinjer vi haft både på jobbet och på fritiden. Även anhöriga har respekterat och förstått riktlinjerna som vi har haft att följa, säger Ulrika Gustafsson, förvaltningschef omsorgsförvaltningen. Att Luddö och Bollvivegården klarat sig helt utan smitta är vi väldigt glada för, berättar Ulrika.

Många kan nu träffa nära och kära

Nu har alla personer som velat vaccinera sig inom särskilda boenden och på kommunens gruppbostäder fått sina vaccindoser. De ingår därmed i gruppen som regeringen förra veckan gjorde lättnader i restriktionerna för. De kan nu krama barn och barnbarn och träffa släkt och vänner. De personer som har hemtjänst och hemsjukvård har börjat vaccineras och kommer inom kort också att ha ett skydd mot covid-19.

– Våra verksamheter kommer fortsätta att följa de riktlinjer som finns. Dock så kommer fler och fler av våra brukare nu att kunna träffa anhöriga och vänner oftare. Allteftersom att fler och fler vaccineras så kan vi sakta återgå till mer normala liv med allt vad det innebär – inte minst med att träffa nära och kära, säger Ulrika.

Källa: Värnamo kommun

Taggar

Dela


1 reaktion på Många kan träffa nära och kära

Stensötan har heller inte haft något fall av Covid-19 bland brukare.

Kommentarsfunktionen är stängd